PC kapalıyken prize vantilatör takınca klavye ışığı yandı

Statik elektrik surtunme ile olusan bir elektriklenme turu, olayla alakasini anlayamadim.
Statik elektrik sadece sürtünmeyle oluşmaz. Sebebini tam bilmesemde anakart üstünde statik elektrik birikebiliyor. Bunu çözmek için psu yu prizden çekip açma tuşuna birkaç kez basılıyor.

Bu sorun mudur hocam peki? düzeltme (yazılı kalmıs pardon yanlıslıkla attım)
Sorun degil ama sorun, boyle bir seyin stabil bir elektrik hattinda olmamasi gerekir. Bir onceki apartmanimda klavyeye ve diger metal objelere dokundugumda kucuk elektrik carpilmalari ve bahsettiginiz gibi fisleri takip cikarma durumunda klavyemde veya mikrofonumda isik yanip sonmesi gorurdum. Ev degisince anlamadim ki tesisatim cok kotuymus...

Statik elektrik sadece sürtünmeyle oluşmaz. Sebebini tam bilmesemde anakart üstünde statik elektrik birikebiliyor. Bunu çözmek için psu yu prizden çekip açma tuşuna birkaç kez basılıyor.
Statik elektrik oransiz dagilan yuklerin temas veya surtunme sonucu hareket etmesiyle olusuyor hocam. Dediginiz islem ise oransiz dagilan yukleri zorla transfer ettirmek, bu da devreyi bu yuklerden temizliyor.

Sorun degil ama sorun, boyle bir seyin stabil bir elektrik hattinda olmamasi gerekir. Bir onceki apartmanimda klavyeye ve diger metal objelere dokundugumda kucuk elektrik carpilmalari ve bahsettiginiz gibi fisleri takip cikarma durumunda klavyemde veya mikrofonumda isik yanip sonmesi gorurdum. Ev degisince anlamadim ki tesisatim cok kotuymus...

Statik elektrik oransiz dagilan yuklerin temas veya surtunme sonucu hareket etmesiyle olusuyor hocam. Dediginiz islem ise oransiz dagilan yukleri zorla transfer ettirmek, bu da devreyi bu yuklerden temizliyor.

Yani hocam bu çok büyük bir sorun mu ve PC'ye zarar verir mi? :)

Yani hocam bu çok büyük bir sorun mu ve PC'ye zarar verir mi? :)
Degil ama bence bi akim koruyucu cihaz veya priz alin garanti olsun. Sadece bu olay icin degil bundan sonra olusabilecek tum akim dengesizlikleri icin.

Arkadaşlar PC kapalıydı ve PC'nin takılı olduğu prize vantilatör taktım ve klavyenin ışığı yandı, nedeni nedir?

Aynısı bende oluyor ve benim PC'de ekran kartının ışıkları yanıp sönüyor evimin elektriğinde problem var diye düşünüyorum seninkinde normalden farklı bir şey oluyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı