PC kapalıyken Windows 11'de gelişmiş seçeneklere nasıl girilir?

Canbo59

Femtopat
Daha fazla  
Windows 11 bilgisayarda bilgisayar hata onarıma hazırlanıyor diyor ve mavi ekran veriyor bende düzeltmek için gelişmiş seçeneklere girmek istiyorum nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 bilgisayarda bilgisayar hata onarıma hazırlanıyor diyor ve mavi ekran veriyor bende düzeltmek için gelişmiş seçeneklere girmek istiyorum nasıl yaparım?
Belli ki sistem dosyaları zarar görmüş. O yüzden giremiyorsunuz. Eğer PC'nin içerisinde başka bir disk varsa Windows 11 yüklü diski çıkartın, sonra yeniden açın. Ama sıfır kurulum için. Yani format gibi bir şey yapacaksınız. Ardından o sistem yüklendiğinde çıkardığınız diski yeniden takın ve bilgisayarı yeniden açın. Sonra eski işletim sistemini değil (yani Windows 11) seçmeyin, diğer sonradan yüklediğiniz sistemi seçin. Windows 11'in yüklü olduğu diskin içerisinden de yedeklemek istediklerinizi seçtikten sonra o diski biçimlendirebilirsiniz.

3kere Windows açılırken kapatın ondan sonra otomatik onarima hazırlanıyor yazacak gelişmiş seçeneklere atacaktır.

3kere Windows açılırken kapatın ondan sonra otomatik onarima hazırlanıyor yazacak gelişmiş seçeneklere atacaktır.
Hocam oraya da giremiyor anladığım kadarıyla. Dediğimden önce sizinkini de denesin, belki açılır da. Açılmazsa benimkini denesin.

İçinde başka bir SSD yok ama elimde içinde win10 kurulu SSD var içine onu takıp aynı işlemleri yapabilirmiyim

İçinde başka bir SSD yok ama elimde içinde win10 kurulu SSD var içine onu takıp aynı işlemleri yapabilirmiyim
Evet. İçinde işletim sistemi varsa sizin için daha iyi olur. En azından zamandan tasarruf edersiniz.

Evet. İçinde işletim sistemi varsa sizin için daha iyi olur. En azından zamandan tasarruf edersiniz.
Abi ben win10 kurulu ssdyi taktım diğer porta win11 olanı taktım pcyi win10 dan başlatım sonra disk yönetimi kısmından win11 kurulu ssdyi biçimlendirdim şimdi win11 kurulu ssd hiç gözükmüyor yanlış bir şeymi yaptım yoksa şuan biçimlendirilmiş ssdye işletim sistemi kurabilirmiyim?

Bir daha çıkartıp takın. Ama PC kapalıyken bu işlemi gerçekleştirin. Sonra tekrar açın ve aynı şekilde disk yönetimine girin. Sonra sonucu tekrar bizimle paylaşın.

Bir daha çıkartıp takın. Ama PC kapalıyken bu işlemi gerçekleştirin. Sonra tekrar açın ve aynı şekilde disk yönetimine girin. Sonra sonucu tekrar bizimle paylaşın.
Dediğiniz gibi tekrar çıkartıp taktım sonuç değişmedi biçimlendirmiş olduğum ssd gözükmüyor ne yapmalıyım

Dosya Ekleri

• IMG_20220609_211156.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20220609_211843.jpg
    174,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Dediğiniz gibi tekrar çıkartıp taktım sonuç değişmedi biçimlendirmiş olduğum ssd gözükmüyor ne yapmalıyım
Peki ya doğru taktığınızdan emin misiniz? Bir de şunu deneyin: Bilgisayar açıkken o SSD'yi flash bellek gibi dışarıdan bağlayın. Sonra oradan da biçimlendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…