Sistemi alalı 4 ay oldu temperli camdan baktığımda fanların az da olsa tozlandığını gördüm ama fazla bir şekilde değil. Yine de temizlemeli miyim? Böyle kullanmamda bir sakınca var mı? Yoksa mesela siz kaç ayda bir temizliyorsunuz?
Eğer durum bundan daha iyiyse temizlemeyi opsiyonel olarak görebilirsiniz fakat en fazla 1 yıl sonra temizlemenizi öneririm. Bundan ziyade, Termal Macununuzu da en fazla 4 yıl sonra değiştirebilirsiniz
Bunun kararını en iyi siz verebilirsiniz.
1-pc 7/24 açıkmı?
2-kullanılan pc ortamı tozlu mu değilmi?
3-haftada 2-3 günmü kullanılıyor?
Yani kullanıma göre tozlanma süresi uzar veya kısalır.Aşırı tozlanırsa temizlik zor olur.Aşırı tozlanmadan temizlik yapılması uygun olur.
Saygılar...
Mesela, ben Xigmatek marka termal macun kullanıyorum ve aradan neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen halen güzel verim alabiliyorum. Bu bilgisayarcılardaki dandik termal macunlar en küçük ısıyı bile iletemiyorlar :/
En temizi yakınınızda bir marangoz veya kompresör olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa gidin 2 dk kompresör ile hava tutun ilk günkü gibi olsun Ben ihtiyacım olduğun öyle yapıyorum bir tane evimde kompresör var ihtiyacımı fazlasıyla görüyor.
Mesela, ben Xigmatek marka termal macun kullanıyorum ve aradan neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen halen güzel verim alabiliyorum. Bu bilgisayarcılardaki dandik termal macunlar en küçük ısıyı bile iletemiyorlar :/