PC kendi kendine Reset atıyor

Kuzey.aeli

Hectopat
Kapatıyorum tekrar açıyorum bu sefer BIOS bile gelmiyor. Bu yüzden anakart, RAM, işlemci degişti ama sorun hala devam ediyor. Bilgisayarı açıyorum ekrana hiç görüntü vermiyor.

Anakart: ASUS ROG B-365-G
İşlemci: MSI 1050 Ti
RAM: Corsair 3000MHZ 8 GB
PSU: Everest EPS-5500 500W
SSD: Samsung Evo 250 GB
HDD: 1 TB Seagate 7200 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pili çıkmış olabilir bi kontrol etmeni öneririm.

Aldığın ekipmanları test ederek mi aldınız çalıştığından emin misin? Aldığınız ekipmanların sorunu varsa bu dediklerinizin hepsini 3 ekipman da yapar. Sorun en başta Ana kart gibi görünüyor ama, ekran kartını da unutma, sonrasın da PSU nun çıkış gücünü ölçebilirsen ölç, çıkış voltajı 12 volt vermiyor da olabilir. Bunları maalesef denemek zorundasın, yoksa arızayı bulamazsın. En başta, tanıdığın bir arkadaşın varsa, ekran kartını al dene, veya sen çıkar farklı bir PC de dene en azından bir tanesinden emin olabilirsin. Yoksa o mu bu mu? diye strese girersin. Olmadı başka bir PSU dene, bu dediklerinin bir çok arıza sebebi PSU da olabiliyor.

Anakart, RAM, İşlemci sıfır alındı kutularını jiletinlerini ben açtım. Çıkış voltajını nasıl ölçebilirim ? Sorunun PSU da oldugunu düşünüyorum. Çünkü değişmeyen bi o kaldı. Ekran kartında bazen ışık yanıp sönmelerinede şahit oldum.

Çıkış voltajını ölçü aleti ile ölçebilirsin, bunu da her hangi bir bilgisayarcı veya elektronikçiye gidip ölçtürebilirsin. İstersen kasadan sökmeden götür daha iyi olur. En azından PC tetikliyor ama ekrana görüntü gelmiyor. PC aktif halde çalışırken, akım çekerken ölçtürmen daha doğru olur. Zor olursa sadece PSU yu çıkart denesinler, muhtemelen yine de bu şekilde de sıkıntı ortaya çıkar. Ama dediğim gibi PC yi çalıştırarak test edersen daha garantili sonuç elde edersin. PSU yu söküp götürmek istersen, boşta nasıl çalıştıracağını umarım biliyorsun. Her ihtimale karşı bunu da söyliyeyim. Ana karta takılan 24 pin olan soketin, yeşil olan bir tane kablosu var. Bu kablonun yanında sağın da ve solun da siyah kablo olur. Yeşil ile sağ veya soldaki iki siyah kabloyu şase yapman gerekir. Karıştırma, yeşil birinci kablo, ikinci kabloyu yeşil ile birleştireceksin. İster sağda ki siyah, ister solda ki siyah kablo, bunlardan birini yeşil ile şase yaptıracaksın. Anlatmamın sebebi bilgisayarcı bilir ama elektronikçiye götürürsen bilmeyebilir aklın da bulunsun.

Mesele şuan pc kapalı. Açılmıyor. Elektrik gidip geliyor
Çıkartıp götürmen gerekecek artık hiç açılmıyor diyorsan. Götürmeden önce dediğim gibi, istersen PSU yu şase yapıp çalıştırabilirsin, bakalım çalışıyor mu en azından? Telefon kablosu ile yapılabilir, 3 veya 4 teli birleştirip dediğim kablolara şase yapıp deneyebilirsin.

PSU olduğunu düşünüyorum everest malum kalitesiz bir marka besleyemiyor olabilir, farklı bir marka PSU ile denemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…