PC Kendi kendine Restart atıyor

TheRecklesss

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Professional Gamer
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bir sorunum var. PC'yi toplayalı 1.5 ay oldu. Önceden böyle bir sorunum yoktu. Yeni başladı. "CS:GO" ve "Rainbow Six Siege" tarzı competitive oyunlar oynuyorum. Ve bu durum arada bir olunca aşırı can sıkıyor. Isı ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bazen masaüstünde, bazen web'de gezerken oluyor. Kasa ici 5 adet fan var zaten. Ayrıca MSI Afterburner'la sıcaklıkları kontrol ediyorum. Oyunda 47 derece maximum, boş olarak 40 derece işlemci. Ekran kartı boş olarak 45, yükte 70 derece maximum. Yan kapağını bile çıkarttım kasanın. Acaba ısıdan mı diye ama yok. SSD kullanıyorum Windows'da ama harddiske bad sector taraması bile yaptırdım. Windows 10 güncel.

Sistem Bileşenleri:

Corsair CX 750
AMD Ryzen 5 2600
RX 580 Pulse
MSI B450M V2
Corsair 2X8 GB 3000MHZ
Kule tipi 3 fanlı işlemci soğutucu var
Toshiba 240 GB SSD

Mavi ekran falan yok, kendiliğinden Restart atıyor. Bazen hemen açılıyor bazen ekran gelmiyor ve anakartın ez LED ışıkları yanıyor. Arkadan şartel kapatıp biraz bekleyip açıyorum, açılıyor PC. Cok canım sıkılıyor. Windows'dan sorunla karşılaşınca otomatik restart ATS'ın mı tikini kaldırdım. Ama düzelmedi.

Dipnot: BIOS MSI axmp profil 1 yaparak RAM'leri 2933 MHz'de kullanıyordum. Acaba sorun ondan mı diye düşünüp BIOS'u komple sıfırladım. Ama yok yine restart attı. Sizce sorun neden kaynaklı? Yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar şimdi baktım, Speccy programında işlemci sıcaklığı boştayken 87 derece gözüküyor. Acaba restart atma sebebi bunla alakalı olabilir mi? MSI'da 37 derece, sağ altta görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun şu an bende de devam ediyor daha çözümünü bulamadım.Benim de Rainbow Six Siege oynarken cpu ve gpu sıcaklıkları 55i geçmiyor ama yine de restart atıyor kendi kendine umarım şu sorunu bir an önce çözeriz

CS tarzı yükün ağırlığı CPU'da olan oyunlardaki klasik hatalardan biridir. Başta ısı yok deyip sonra 87 derece deyince iş karışıyor.
Core temp gibi değişik ısı uygulamaları ile CPU'ya stress yapalım ve değerleri anlamaya çalışalım. Isı sorunumuzun olmadığını bilelim, diğer alternatifleri beraber değerlendiririz.

Arkadaşlar dediğim gibi ısıdan kaynaklandığını sanmıyorum. Takip ettim 45 dereceden yükseğe çıkmadı. Az önce bir virüs tarattım 2 dosya sildi. Buda aida ss'leri.

Dosya Ekleri

• aida.jpg
    118,1 KB · Görüntüleme: 167
  • ss in gmae.jpg
    398,4 KB · Görüntüleme: 131
  • aida2.png
    65,6 KB · Görüntüleme: 136
CPU-Z Programıyla CPU Stress testi yaptım. En fazla 55 dereceyi gördüm
Prime95 ile yaptığım testlerin sonucu en fazla 60 dereceyi gördüm işlemci.

Güç kaynağı yetersiz olabilir.
Corsair CX 750 mi yetersiz neden ki ? Bu sisteme fazla bile dedi herkes. Ben yinede bunu tercih ettim. 750W 80 plus 1 aylık PSU. Ayrıca 1 aydır sorunsuz kullanıyordum, bu sorun yeni başladı. Format atmayı düşünüyorum. Konuyla alakasız ama bazen fps droplar da yaşıyorum mesela birkaç milisaniyelik donma kasma gibi. Dikkatli oyuncu olmayan farketmez bile ama Competitive oyunlarda cok etkili oluyor.

Dosya Ekleri

• aida3.jpg
    252,5 KB · Görüntüleme: 145
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…