Merhaba, 2-3 gün önce bilgisayarıma format atıp sizin forumda gördügüm Windows 10 sitesinden işletim sistemi indirip kurdum. Sonrasında bilgisayarım gün içinde kendi kendini resetleyip siyah ekranda kalıyor. Fanlar normal çalışmasına göre çok daha sesli çalışmaya basliyor, PC sabah kalkip açtım 5 dakika içinde 2 kere resetledi kendini. Format atmak istemiyorum tekrar. Çözümü var ise yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, 2-3 gün önce bilgisayarıma format atıp sizin forumda gördügüm Windows 10 sitesinden işletim sistemi indirip kurdum. Sonrasında bilgisayarım gün içinde kendi kendini resetleyip siyah ekranda kalıyor. Fanlar normal çalışmasına göre çok daha sesli çalışmaya basliyor, PC sabah kalkip açtım 5 dakika içinde 2 kere resetledi kendini. Format atmak istemiyorum tekrar. Çözümü var ise yardımcı olabilir misiniz?
Sürücüleri güncellediniz mi? Donanımsal olarak ise PSU, HDD veya ekran kartı sebep olabilir. HDD için HD Tune ve Sentinel ile test yapabilirsiniz. Ekran için FurMark testi yapın.
Sürücüleri güncellediniz mi? Donanımsal olarak ise PSU, HDD veya ekran kartı sebep olabilir. HDD için HD Tune ve Sentinel ile test yapabilirsiniz. Ekran için FurMark testi yapın.
Kusura bakmayın arkadaşlar biraz geç yazıyorum ceza yemişim.
AMD Ryzen 5 1500X.
GTX 1060 6 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
240GB SSD.
1TB HDD.
600W PSU.
Konuyu saaat 13:00'da açmişim o saatten sonra uzun bir süre kapanmadı az önce tekrar resetledi kendini PC.
Sürücüleri güncellediniz mi? Donanımsal olarak ise PSU, HDD veya ekran kartı sebep olabilir. HDD için HD Tune ve sentinel ile test yapabilirsiniz. Ekran için FurMark testi yapın.
Olay Görüntüleyicisi>Windows Günlükleri>Sistem kısmında, bilgisayarın hata verdiği anı bul, orada kırmızı bir şekilde önemli veya hata yazar. O hatayı bul.