Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık bir ay önce bu forumda derin araştırma yaparak ve YouTube kanalındaki videoları izleyerek mali durumumu zora sokmayacak bir tane PC topladım.
- AMD A10 7850K
- MSI GTX 750 Ti 2 GB
- 2x8 GB G.Skill RAM DDR3
- Gigabyte GA-F2a88XM-DS2 (Rev: 3.0)
- Akasa Venom Atto
- Bende önceden olan 300W Everest PSU (dün değişti)
- Normal Seagate HDD
Bu parçalardan oluşan işletim sistemi Windows 10 Home 64 Bit PC dizdim. GTA 5, PUBG Lite oyunları yüksek kalitede rahatlıkla oynayabiliyordum, her işimi kolay yapabiliyordum. 1 hafta önce ne hikmetse N11 alışveriş sitesinden 700W Gametech 80 Plus Gold PSU aldım. Eskisi maksimum 240W verdiği için yetersiz gelir diye, her neyse bir de baktım Adata SU650 120GB SSD'de ucuz, 120 TL, onu da aldım, geldiler. Dün taktım 2'sini de, hazır açmışken dedim işlemci termalini de yenileyeyim, bolca termalledim, ekran kartını da aynı şekilde termalledim. Çalışmayan laptopumda 1 TB HDD vardı, onu da ekstra taktım, başladım format atmaya. İşletim sistemini kurdum, SSD için gerekli ayarları yaptım, aklınıza gelecek regedit vs. aç - kapat - devre dışı bırakma olaylarını yaptım. BIOS güncelledim, hem SSD hem anakart driverlerı kurdum, sıkıntısız PC, takır takır çalışıyor maşallah, sonra kapattım. Canım sıkıldı, PUBG Lite gireyim dedim, 1 tur atıp çıkarım dedim, bugün öğlen bilgisayarı yeni açtım, girdim PUBG Lite'a, yaklaşık 5 - 10 dakika oynayabildim ya da oynayamadım. Tabii MSI Afterburner her zaman açık, CPU sıcaklığı 46 derece FPS yüksek, RAM 3 GB kullanıyor zaten, baktım adam hareket etmiyor, PC kitlendi kaldı, CTRL+alt+delete basıyorum, işlemiyor, mouse klavye komut almıyor, reset atmak zorunda kaldım. Tekrar açtım, CPU sıcaklığına Speccy ile baktım 86 87 90 dereceyi gösteriyor AIDA64 extrem Edition'la kontrol ettim 33 - 40 derece arası bana göre normal. Kafam karıştı hangisi doğru söylüyor acep dedim bir de CoretemP64 indirdim Bu da 20 - 38 derece arası gidip geliyor güvenmedim açtım termalledim tekrar yine PC açtım oyuna girdim yine aynı durumu tekrarladı artık şüphelendim RAM'ları söktüm SATA yerlerini değiştirdim 3 HDD 1 SSD kullanıyorum hala neyse tekrar denedim masaüstünde boşta iken problem yok oyuna girince PC kitleniyor. Daha dün normal HDD problem yokken SSD ve PSU taktım bu problemle karşılaştım bu gün belki 5 defa ekran kartı ile CPU termalledim
hala sorunu çözemedim oyuna giriyorum 2 - 3 dakika sonra PC kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum sebebini bulamadım işletim sistemi ile alakalı olabilir mi diye düşünüyorum daha yeni yine dondu reset attım bu defa PC açılırken yine kitlendi. USB format oluşturup temiz kurulum yapacağım olmazsa SSD ve PSU'yu tekrar söküp deneyeceğim dediğim gibi sorun hala devam ediyor bu konuda bilgisi olan var mı? Şimdiki bilgisayar parçalarım.
- AMD A10 7850K
- MSI GTX 750 Ti 2 GB
- 2x8 GB G.Skill RAM DDR3.
- Gigabyte GA-F2a88XM-DS2 (Rev: 3.0)
- Akasa Venom Atto
- Gametech 700W 80+ Plus Black Gold PSU
- 1 SSD Adata SU650 Windows kurulu, 1 adet 1 TB laptop HDD, 2 adet 320 GB normal HDD
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.