PC+M1 Mac vs M1 Mac+Konsol vs Mac mini+Ultrabook+Konsol

selovaski

Centipat
Öncelikle merhabalar, yıllar önce kullandığım hesabımın giriş bilgilerini unuttuğum için tekrardan Technopat Sosyal'e üye oldum. Konuyu buraya açmamın sebebi sistem tavsiyesi veren arkadaşların oyun/oyun cihazları ile ilgili bilgili olmaları.

Elimde üniversite başında aldığım 4-5 senelik Lenovo marka Gaming notebook ve bir iPad var. Yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olarak bilgisayar sistemimi yenilemeye karar verdim. Artık taşınabilirlik ile ilgili pek derdim olmadığı için masaüstü + Ultrabook düzenine geçmek istiyorum. Masa başında oturmaktan nefret ettiğim için iş dışında sadece iPad kullanıyorum. Uzun zamandır da FIFA dışında oyun oynamadım denebilir, en son bilgisayarda LoL-CS oynuyordum şimdiyse yeni nesil konsolların da çıkışıyla benim de masaüstü veya konsola geçme imkanım olduğu için oyun da oynayabileceğim yeni bir sisteme geçmeye karar verdim.

Soruma gelecek olursam, bugünün şartlarında oldukça iyi, 2-3 sene sonra da (yeni nesil konsollardan geri düştüğü zaman) yükseltmeye müsait oyun için toplanan bir masaüstü bilgisayarın maliyeti ne olur? Toplanacak bilgisayarda en önemli mevzu ekran kartından da öte işlemci olacaktır benim için dipnot olarak belirteyim.

Şimdiye kadar bu iş için biriktirdiğim 2000-2500 Euro gibi bir bütçem var. Bu sorunun cevabına göre 3 alternatifim olacak,

1- Masaüstü bilgisayar - M1 işlemcili MacBook Air ya da Windows tabanlı bir Ultrabook.
2- Eğer masaüstü bilgisayar almak maliyet olarak mantıklı gelmezse M1 işlemcili bir MacBook Pro'yu tek bilgisayar yapıp yanına yeni nesil oyun konsolu.
3- Mac mini alıp monitörlü bir Setup'ı iş için kullanmak, yanında F/P olarak yüksek Matebook 14 fiyatlarında bir Ultrabook ve yeni nesil oyun konsolu.

Her halükarda bir Ultrabook almayı düşünüyorum. Konsol alacaksam veya masaüst sistem için ekran kartı/işlemci gibi parçaları mantıklı olacaksa Avrupa'dan temin edebilirim. Teşekkür ederim şimdiden okuduğunuz için.

Bana kalırsa en konforlusu 2. seçenek olacaktır, windows bir cihazınızın olmaması sorun değilse. M1 işlemcili Macbook Pro oldukça güçlü bir cihaz. FIFA gibi oyunları çoğunlukta oynuyorsanız konsoldaki oynanışı çok daha iyi bence. 2 cihazla halledebilirsiniz bu sayede.

3. seçenekte hem MacOS hem Windows tabanlı cihazlarınız olmuş olur fakat Mac Mini için çevre birimleri ekstra maliyet olacaktır. Mac Mini'nin Macbook Pro'dan çok da farkı olmadığı için evde harici monitörle 1. seçenektekilerle aynı sistemi oluşturabilirsiniz, 3. bir cihaza da gerek kalmamış olur.

PC toplamak ve ileride upgrade etmek ekstra uğraş olacaktır diye düşünüyorum. Bununla birlikte oyunları vs. düşününce daha ekonomik de olabilir, buradaki arkadaşlar daha net fikir verebilir masaüstü bilgisayarlar ile ilgili.

Hocam dediğiniz gibi bir kullanım olabilir fakat daha önce bir Mac kullanmadığım için de Windows bir cihazın bulunmasını tercih edebilirim. Bu nedenle 2. den çok 1-3 daha mantıklı geliyor bana şimdilik. iPad'i evde kullanmaya devam edeceğim için masaüstü topladığım taktirde ultrabook sadece dışarıda çalışmak için işime yarayacak ve Mac-Windows kombinasyonuyla daha ideal bir çözüm gibi geliyor. Önemli olan sorudaki gibi yükseltmeye açık bir masaüstü bilgisayarın bana olacak maliyeti..

Benim düzene bak;
Oyuncu laptop+eskiden kalma içine Linux kurulan laptop+ M1 Mac mini veya MacBook Air+konsol+masaüstü.

Not: Bu bir plandır. Başlama düğmesine yazın basılacaktır.

Benim düzene bak;
Oyuncu laptop+eskiden kalma içine Linux kurulan laptop+ M1 Mac mini veya MacBook Air+konsol+masaüstü.

Not: Bu bir plandır. Başlama düğmesine yazın basılacaktır.

Ben bir daha oyuncu notebookuna bulaşmam hocam, o tip bir cihaz tek bilgisayar opsiyonuyken hibrit bir çözüm olarak mantıklı fakat oyun için masaüstü veya konsol alındığında çok mantıksız oluyor.

Yeni Air + masaüstü benim 1. yazdığım opsiyon olarak mantıklı gerçekten. Bu şekilde konsola pek ihtiyacım olacağını düşünmüyorum. Fakat dediğim gibi iyi bir oyuncu bilgisayarının maliyeti eskiden konsollardan çok daha fazlaydı. Bugün de benim ihtiyacım olan iyi işlemci + iyi ekran kartı içeren ileride yükseltmeye müsait bir masaüstünün fiyatını bilmiyorum, yine konsol yanında oldukça pahalı kalacaksa konsol tercih etmem daha uygun olur.

O halde konsollu 3. seçenek daha mantıklı bir opsiyon olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…