Merhaba, direkt konuya gireceğim. Elimde bir bütçe var (yaklaşık 15.000TL) ve bununla telefon mu yoksa PC mi alsam çok kararsızım. Alırsam sağlam bir PC almak istiyorum uyduruk çöp bir şey değil o yüzden alırsam muhtemelen bütçemin sınırda bir laptop alacağım. Fakat bir yandan da liseye geçeceğim bu yüzden telefonda istiyorum. Çok kararsızım, sizce ne yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?
Merhaba, direkt konuya gireceğim. Elimde bir bütçe var (yaklaşık 15.000TL) ve bununla telefon mu yoksa PC mi alsam çok kararsızım. Alırsam sağlam bir PC almak istiyorum uyduruk çöp bir şey değil o yüzden alırsam muhtemelen bütçemin sınırda bir laptop alacağım. Fakat bir yandan da liseye geçeceğim bu yüzden telefonda istiyorum. Çok kararsızım, sizce ne yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?
Telefonu kullanma amacım; müzik dinlemek, kitap okumak (PDF, EPUB), not almak, kronometresini kullanmak ve okuldan veya başka yerden her türlü dosya indirmek. Bunun için aman aman bir cihaza ihtiyacımız yok. iPhone 6 çok işimi görüyor.
İkisinin de alanları çok farklı. Ben PC'yi çok kullandığımdan telefonu sadece Instagram gezmek, fotoğraf çekinmek ve görüşme yapmak için kullanıyorum. Onun dışında PC'den bütün işlerimi hallediyorum. Eğer elinde ortalama iş gören bir telefon varsa tavsiyem PC al. Eğer telefonun yoksa telefon al.
PC almak eğitimin için daha avantajlı. Bütçen kısıtlı olduğu için PC almaya odaklanabilirsin. Artık Whatsapp çalıştıracak giriş seviyesi telefon alıp sadece arama gibi işlere kullanan çok. Geri kalan işler PC de hallolur. Ben 2016 iphone SE kullanıyorum 1. nesil. halen cam gibi telefon. Sadece arama ve bildirim kontrolü için kullanıyorum. diğer tüm işlerimi PC den hallederim. Günde 16 saat PC kullanıyorum. İşyerinde iphone 11 ve samsung a8 plus kullanıyorum ek olarak. Ama sadece iş için.
Her işimi PC den halleden biri olarak PC tavsiye ederim.