Selamlar, bu işlerden anlamayan bir arkadaşa anlaması için kaynak göstermem lazım. Önerebileceğiniz kaynak veya video var mı? Sade bir dille herkesin anlayabileceği bir kaynak çok daha güzel olur.
Montajı yapılacak sistem:
Ryzen 5 2600
MSI B450-A Pro
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHZ CL 16
GALAX GTX 1070 EXOC
CM MasterBox MB511
Sharkoon SilentStorm Icewind 750W 80 Plus Bronze Modüler Beyaz PSU
Adata 240GB SU650
Bir de fanlar anakarta takılabiliyor mu? Yoksa, PSU'ya mı takılacak? Anakarta veya PSU'ya takılacaksa, nasıl takılacak? En merak ettiği soru bu. Buna benzer parçaların kullanılacağı kaynak önerirseniz mükemmel olur.
Valla ben sistem toplamayı yıllar önce Technopat'tan öğrenmiştim. Eski videolarında gayet güzel anlatıyorlar. Fan konusunda anakarta takılacak yuvalar var.
Technopat'ın birçok video kaynağı ve rehberi var, 1 veya 2 tane izlesen yeter sana. Sorularına gelirsek:
Takılabiliyor, system fan ve cpu fan olarak ayrılıyor.
İsteğine kalmış bir şey ama anakartta yer kalmazsa PSU'ya takabiliyor olman gerek net bir bilgim yok. Bazı kasaların kendinde kontrolcü oluyor ama senin seçtiğin kasada göremedim.
Anakartta ters takma gibi bir durum olamaz çentik var. Ayrıca Technopat videolarından sonra anlarsın nasıl takılacağını, çok basit. PSU içinse dönüştürücü kablolar vardı ama bilgim yok bir şey diyemem.
Ahahaha şimdi anladım ben de yarım saattir anakart ve PSU'ya nasıl fan monte edeceksin diyorum.
Kasa fan kablolarını system fan, işlemci fanını cpu fan kısmına takılacak. Bağlantılar anakartın üzerinde.