PC neden geç açılır?

Venusse

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem daha 1 aylık. S70 Blade 1TB SSD bulunmakta. Oyunlar falan diğer SSD'ye kurulu yoğunlukla. Ama konunun programlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ilk aldığım günden beri böyle. G65B monitör var. PC'nin güç tuşuna bastığımda monitörün DP'den gelen sinyali algılaması 10-15 saniye sürüyor. Ama ekran geldiğimde daha BIOS ekranında oluyor yani yeni açılmış gibi. Toplam bu şekilde 30 40 saniyeyi buluyor açılması. Monitörden kaynaklı geç açılma sorunu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç uygulamalarını kontrol ettiniz mi?

Benim monitörüm de ilk sinyali geç algılıyor. Bu nedenle PC bazen gecikmeli açılıyor. BOIS delay opsiyonunuz da açıksa bu gecikmeler olabilir. Eskiden PC'nin düğmesine basar içeride kahve pişir gelirdik :)
Hocam nasıl yaparız? Monitörüm akıllı olduğu için kumandadan ekrana gelen PC sekmesini seçmeden açılmıyor. Bir dünya uğraş habire kumandayıda elime almaktan sıkıldım.
Başlangıç uygulamalarını kontrol ettiniz mi?
Spotify hariç hepsini devre dışı. Zaten ondan kaynaklı değil. İlk aldığımdan beri böyle. Montiörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Görev yöneticisi üzerinden soldan başlangıç uygulamaları ve sağdan BIOS zamanı kısmını atar mısın? BIOS üzerinden bilgisayarını daha hızlı açabilecek yöntemler bulunuyor ve masaüstü üzerinden çalışan programları başlangıçta otomatik açmayı kapatırsan bilgisayarın çok daha hızlı açılır.

1754053530314.png

Başlangıç uygulamalarınızda sizi o kadar da kıvrandıracak bir şey yok. BIOS ayarlarını kontrol edin. Startup delay gibi bir menü bulacaksınız. Onu devre dışı bırakın. BOOT options ayarlarından da sistemin kurulu olduğu diski ilk sıraya alın. Ekran konusunda maalesef yapabileceğimiz bir şey yok :) Sizin seçmenize gerek yok, otomatik kendi buluyor. Tam olarak aynı ekrandan 2 adet kullanıyorum.
Önce ekranı açın, sonra PC'ye güç verin. Benim rutin sıralamam bu şekilde.

Bu sorunu EXPO açtığımda yaşıyordum ben. Normalde boot sürem 7-8 saniye iken EXPO ile 25-30 saniyeye kadar çıkıyordu. Sisteminiz AM5 ise ve EXPO açıksa kapatıp deneyin bir de.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı