PC olduğundan fazla oyunda çok CPU kullanıyor ve PC'yi yavaşlatıyor

worthy74

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
216 GB SSD
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
i5 9300H 2.40 GHz
Oyunlarda daha çok görünen bu CPU artışı her ne yaptıysam düzelmedi bütün videolara falan baktım belki donanımsaldır belki de yazılımsal bilemiyorum ama nedense bu kasma sorunu 2 haftaya kadar falan önce yoktu. Fortnite denilen oyunda 240 FPS rahat alırken oyun içinde şimdi ise 120 hatta ani düşüş ile 75-60 bile alıyor bunu sadece oyunda değil bilgisayarda da anlayabiliyorum. Bir uygulamadan başka bir uygulama geçerken veya sekme açarken falan bu kasma oluyor. Ben CPU'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Fikri olan varsa, yazarsa sevinirim
NVIDIA GeForce GTX 1650.
işlemci Intel(R) Core(tm) i5 9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz.
(Dipnot: Eklemeyi unutmuşum bir de oyunlarda yanıt vermiyor hatası veriyor oyunu açıyor ve oynuyorum ama gene de böyle hata veriyor)

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 50
  • image.png
    image.png
    49 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda daha çok görünen bu CPU artışı her ne yaptıysam düzelmedi bütün videolara falan baktım belki donanımsaldır belki de yazılımsal bilemiyorum ama nedense bu kasma sorunu 2 haftaya kadar falan önce yoktu. Fortnite denilen oyunda 240 FPS rahat alırken oyun içinde şimdi ise 120 hatta ani düşüş ile 75-60 bile alıyor bunu sadece oyunda değil bilgisayarda da anlayabiliyorum. Bir uygulamadan başka bir uygulama geçerken veya sekme açarken falan bu kasma oluyor. Ben CPU'dan dolayı olduğunu düşünüyorum. Fikri olan varsa, yazarsa sevinirim
NVIDIA GeForce GTX 1650.
işlemci Intel(R) Core(tm) i5 9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz.
(Dipnot: Eklemeyi unutmuşum bir de oyunlarda yanıt vermiyor hatası veriyor oyunu açıyor ve oynuyorum ama gene de böyle hata veriyor)

Hocam oyunlarda CPU kullanımın artması gayer normal bende Fortnite'ya da Valorant girdiğimde CPU %90 %100 arası dolaşıyor tabii lobide değil maç içinde oluyor bu artış.

Uzun süredir format atmadıysanız format atmanız sorunu çözebilir.

Sıcaklık değerleri ne durumda?
hocam bazen 80 90 oluyor bu durum ama nasılki elimi fana doğru götürsem soğuk oluyor

Hocam oyunlarda CPU kullanımın artması gayer normal bende Fortnite'ya da Valorant girdiğimde CPU %90 %100 arası dolaşıyor tabii lobide değil maç içinde oluyor bu artış.

Uzun süredir format atmadıysanız format atmanız sorunu çözebilir.

Format attıktan sonra böyle olmaya başladı zaten ilk başta PC kilitleniyor hatası verip kendini kapatıyordu onu düzelmeye denidim sıcaklıktan dolaydı tamire götürdüm fanları ısısını ayarlamış ama nedense halen daha FPS düşüşü oluyor ben acaba şu yanıt vermiyor diyor ya yanında acaba ondan dolayımı FPS düşüşü oluyor diye bir düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı