PC oynarken görüntü ve sesin takılması, görüntüde pembeleşme

Damocles

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda oyun oynarken ekrandaki görüntü ve ses takılıyor ve (genelde) ekranın beyaz olan yerleri pembeleşiyor. Bu olay sürekli olmamakla birlikte olduğu zaman bazen kendiliğinden düzeliyor ve genelde uzun sure oyun oynadığımda başıma geliyor. Aklıma takılan bir noktada bu PC'de BF1 veya shadow of mordor oynarken hiçbir sıkıntı olmuyor fakat CS G O , Payday, Warface, GTA 5 , h1z1 gibi oyunlarda karşılaşıyorum bu sorunla.

Bu arda ben DVI to VGA dönüştürücüden ekranıma görüntüyü aktarıyorum (malesef ekranımda sadece VGA girişi var).Sorunun neyden kaynaklandığını söylerseniz cok sevinirim. Teşekkürler.

Sistemim ;

Ekran kartı: Asus Gtx 750 ti 2 GB
İşlemci: İntel Pentium G3258 3.2 GHz (bu sorundan dolayı oc yapmadım)
Anakart: Asus H81m-c
RAM: Gskıll 8 GB DDR3 1600 MH CL9 tek modül
Kasa: Xıgmatek 500W
HDD : WD 1 TB 7200 RPM

Dosya Ekleri

• IMG-20160427-WA0006.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 237
Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma kaynaklı olabilir. Ekran kartınızın belleklerinde bir arıza olabilir. Sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyin. MSI Afterburner ile ekran kartınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin.

Isınma kaynaklı olabilir. Ekran kartınızın belleklerinde bir arıza olabilir. Sürücüleri yeniden yüklemeyi deneyin. MSI Afterburner ile ekran kartınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin.
Oyun oynarken MSI Afterburner ile eş zamanlı sıcaklık değerlerine baktım ekran kartı sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor. Bilgisayara 1 ay önce temiz kurulum yapıp sürücüleri manuel olarak indirdim fayda etmedi. Eğer ekran kartında bir sıkıntı varsa garantisi duruyor. Eğer bir çözüm bulamazsam garantiye göndereceğim.

OC kaldır. Ekran kartı sürücülerini güncelle, dönüştürücü olmadan başka bir monitörde deneyin ve memtest sonucunu paylaşın.
İşlemcide OC bulunmuyor. Ekran kartınm fabrika çıkışlı OC edilmiş.(Eğer kaldırılabiliyorsa nasıl kaldırıldığını bilmiyorum.) Yeni monitör aldım ardından 1 ay önce bilgisayara temiz kurulum yaptım sorun aynı şekilde devam ediyor ve biraz bekleyince mavi ekran geliyor karşıma daha sonra kendiliğinden yeniden başlıyor.
Memtest ;
memtest.rar

Kullanmıyorsan diyordum zaten.

Driver Booster kullanıyorsun ve kullananlara format atana kadar yardımım yoktur. Sürücü problemlerin var.
Bilgisayarıma format attım ama driverlarımın güncel olup olmadığını nerden öğrenebilirim. Eğer güncel olmadığını öğrenirsem nasıl güncelleneceğini söylermisiniz. Veya bununla ilgili bir rehber varsa paylaşırmısınız?

Sosyalde Aygıt kimliğinden sürücü güncelleme rehberine bakabilirsin. Haricinde imzamdan Aida64 sonucunu paylaşırsan buradan da gerekli olanları veririz.
Rehbere bakarak birkaç tane driverı güncelledim ama tam olarak tatmin olmadım. Bir de siz bakarsanız sevinirim.
AİDA64 sonucu ;
Report 2.htm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…