Aynı hatadan muzdaribim. PC reset atmadan hemen önceki sıcaklık ve güç değerleri ise;
GPU 66°
CPU 53°
GÜÇ 93.9W
Önceden nadiren olurken son 1-2 haftada artık herhangi bir oyuna girdiğimde (CS:GO'da dahil) 10-15 dakika içerisinde kapanır oldu. Artık oyun oynamaktan korkmaya başladım PC'yi yakacağım diye.
Olay günlüğünden hatanın raporuna baktığımda "Kernel power 41 63" hatası olduğunu görüyorum.
İnternetten aylardır araştırıyorum, onlarca şey denedim fakat henüz çözüm bulabilmiş değilim.
Sistem özelliklerim ise;
İ5 6402P
STRIX RX470
MSI H100M PRO-VD
8GB Kingston
High power 500W 80+ PSU
3 defa sıfırlama yaptım ve sürücüler, sistem, BIOS ve olabildiğince her güncellemeyi yaptım, sistem tamam anlamıyla güncel durumda. Herhangi bir Overclock işlemi de gerçekleştirmiyorum kendi hızında (1250mhz) ile çalışmakta kart. fakat yinede reset atıyor.
Sorun galiba PSU'da
Edit; Sorunun kaynağını buldum. Şöyleki internet kablosu takılı oyuna girdiğimde PC 10-15 dk sonra reset atmaya başlıyormuş. Kabloyu çıkartıp 3-4 saat aralıksız oynamama rağmen ne kapandı nede ekran gitti. Şimdi asıl sorun neden böyle yapıyor ? Bu durum online oyun oynamamı engelliyor yardım ederseniz sevinirim ve Cemal Pelit hocam sizde deneyin belki aynı sorundur ?