PC oyunu yapmak

İlk iş aileni ikna etmekle başlıyor. Zira bildiğin üzere milyar dolarlık oyunlar, ülkemizde halen çoluk çocuk işi olarak görülmekte. Sonrasında yapman gereken programlama derslerine ağırlık verdiği halde seni LYS sınavına hazırlayabilecek bir liseye gitmen. Yoksa liseden sonra bir yere varamayacağın için hiçbir firma seni işe almayacak. Ha tabi kendi bütçen varsa bilemem. LYS’yi kazandıktan sonra yine oyun programlama dersi veren bir Üniversiteye gitmen. Fakat bir saniye: aradığınız üniversite bulunamadı! Ancak özel üniversitelerde bu imkan var. O da tabi bütçen varsa. Üniversiteyi de okudun ve oyununu yaptım. Oyunu yurt dışında satacak bir dağıtıcı bulmak zorundasın zira ülkemizdeki orijinal oyun anlayışını benden daha iyi biliyorsun. Merhaba. Ben sistem. Önüne bu kadar engel koydum. Hala oyun yapmayı düşünüyor musun?

Android programlama derslerini yazıyor Vitiok, SDK kullanmayı öğrenmeli, oyun oynamaktan çok kodlamaya daha doğrusu öğrenmeye zaman ayırmalı. Oyun yapmakla oyun oynamak aynı şey değildir, iyi bir matematik bilgisi yoksa düşünmesin bile, iyi oyun geliştirici olmak için iyi programcı olmak gerekiyor. Senaryo yazmayı filan düşünüyorsa, kolaya kaçarım diyorsa hiç imkanı yok zira kimse fikir ya da senaryo aramıyor, herkes programcı arıyor, üst düzey yeteneklere sahip 3D modelleme uzmanı ve grafiker, konsept tasarımcı arıyor.

Şuan C# dilini öğreniyorum kurslar ve okul dersleri ile. C veya C++ olması mı gerekiyor illa ? C# işimi görmez mi ?

Zaten tek bir programlama dili değil 3-4 tane öğrenirim diye düşünüyorum. Bu programlama dilleri sayesinde oyun harici başka ne tür işler yapabilirim ?
Benim hayalim hep Arka Sokaklar dizisindeki gibi bir ekipte olmaktı :D Hayat ne acı :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı