PC prize bağlanır mı?

durumkardes

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben yeni masaüstü PC almayı düşünüyorum fakat güç kaynağını üçlüye ya da prize bağlasam bir sıkıntı olur mu? İnternette gördüğüm videolarda elektrik kesilirse çöp olur diyorlar, doğru mu?

Vallahi olma riski var ama bugün 2 kere yaşadım bir şey olmadı. Ayrıca 2 yıl oldu hep oluyor hala bir şey olmadı.

Ani güç kesintisinde HDD ve SSD'lerin içindeki veri RAW duruma dönüşebilir ve erişilemeyebilir. Voltaj dalgalanmaları sırasında eğer kaliteli bir PSU'nuz yoksa bileşenler zarar görebilir. Özellikle şimşek çakması durumunda yüksek voltaj PSU'yu bozar. PSU kaliteli değilse yanında birkaç bileşeni daha götürür. Bu gibi durumlardan korunmak için bilgisayar ile priz arasında bir koruma daha olması iyi olur.

Merhaba. Hocam; şebekede sürekli elektrik kesintisi ve dalgalanma yoksa sadece akım korumalı prizlere bağlanıp evin topraklı prizine bağlamanız yeterli olur. Elektrik kesintileri ayda 1-3 kereden çoksa UPS'ler, sürekli dalgalı elektrik (voltajın artı/eksi % 20'den fazla değişmesinde) varsa voltaj regülatörleri mutlaka kullanılmalıdır. Çünkü bu kesintilerin fazlalığında PC parçalarının içten zarar görebilme riski de artabilmiş olur.

Hafif voltaj dalgalanmalarını (artı/eksi % 20'den daha az) PC PSU'su kendi içinden kompanse ederek giderebilir. Şebeke voltajındaki dalgalanma % 20 'den daha fazla ise ve sürekliyse voltaj regülatörlerini kullanmak mutlaka gerekli olur. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…