PC RAM'i okumuyor

Beyaz peynir

Decapat
PC topladım hatta parçaları değiştirdim. 4x2 den 8 GB RAM takıyoruz ama anakart 2 slottan birini okumuyor çalışan RAM'i öbür slota takınca çalışıyor ama 2 slot birden aynı anda çalışmıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta kaç RAM slotu var ? Bu RAMlerin frekans ve Mhz değerleri aynı, uyumlu mu? Ve anakartın marka modelini söylerseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Eğer ramlerin MHz değerleri vb. aynı ise sıkıntı statik elektrikten dolayı olabiliyor. Ramlerin ucunu silgi ile sildikten sonra ramleri güzelce tekrar takın sonra bir daha açmayı deneyin bakalım olacak mı?

Ben çok anlamam ama anakart ile ram'in modelini söylersen daha çok yardımcı olacaklardır.

İnşAllah ramlerde veya anakartda sıkıntı yoktur.
Garantisi varsa ve kasıtlı bi hasar verilmemişse çok da büyük bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten dediği gibi yeni takmış parçaları.

Tahminimce ramler DDR3 yani garantisi olduğunu düşünmüyorum.
O zaman aldığı mağazaya götürür o da olmazsa bi tamirciye götürür. Slot kısmında bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum ve bu işin evde yapılmasını pek de sağlıklı bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…