PC RAM'lerin bir tanesini görmüyor

roney

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 4X2 tane RAM'im var. Bilgisayar özelliklerde bellek RAM 8GB gösterirken. BIOS ekranında 4092 göstermektedir.
Bu sorun önceden de oluşmuştur, Memtest yapip sorunu gidermiştim fakat yine ayni problem cıktı bugün. Memtest yaptim RAM'leri temizledim. Taktım fakat bu sefer sorun düzelmedi RAM'lerde bir sorun yok birini cıkartıp yuvalarına soktum tek tek sokunca görüyordu. Yardımlarınızı bekliyorum.

Not: RAM'ler Memtest yapılırken ikisi de ısınmıştır hiçbir sorun çıkmamaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slotlardan ya da belleklerden biri arızalı. Bellek uçlarını silgiyle silebilirsin belki işe yarayabilir ama düşük bir ihtimal.

Slotlardan ya da belleklerden biri arızalı. Bellek uçlarını silgiyle silebilirsin belki işe yarayabilir ama düşük bir ihtimal.

Bellekler yada slotları arızalı olursa sistem açmaz. Bazen anakartlar bu tip hataları verirler genelde BİOS ile alaklıdır. Yükseltme yapmanızı tavsiye edeceğim.

Aynı sorunu BIOS güncellemesi ile çözdüm, sistemin tam özelliklerini yazarsanız yorum yapmak daha kolay olur herkes açısından...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…