PC RDR 2 oynarken kapanıyor

syquee

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 Gb 3200 MHz
Ekran kartı
Rtx 3060
Anakart
AsRock B450M-HDV
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, oyunu bugün oynamaya başladım bu sorun sadece RDR 2 de değil TLOU, Uncharted, Detroit gibi oyunlarda da oluyordu PC'yi eylül ayında güncelledim ekran kartı ve işlemci ve PSU aldım, 2 farklı PSU ile de denedim ama yine aynı, sorunu bilen var mı acaba?
Not: Valorant ya da başka oyunlarda böyle sorunlar yok hikayeli oyunlarda yaşıyorum bu sorunu.

Hocam işlemci sıcaklığını vs kontrol ettiniz mi?

Hocam bu oyunların çoğu yüksek alan kaplayan oyunlar, hdd'de sıkıntı olup olmadığına hiç baktınız mı?

MSI Afterburner'dan işlemci sıcaklığı grafiğini açıp bize sıcaklıkları söyler misiniz hocam.

MSI Afterburner'dan ekran kartınıza sıcaklık değeri atadıysanız eğer o ısıya geldiğinde kapatıyor olabilir. İşlemci sıcaklığını ve kart sıcaklığını bir atın. Kapanan oyunlar ekran kartına, oynadığınız oyunlar işlemciye yük bindiriyor. Sistemde sorun ekran kartında olabilir. Ekran kartı driverlarını düzgünce kurdunuz mu? Bir daha kurun.

Hocam işlemci sıcaklığını vs kontrol ettiniz mi?

MSI Afterburner'dan işlemci sıcaklığı grafiğini açıp bize sıcaklıkları söyler misiniz hocam.

Birazdan tekrar gireceğim bu sefer edeceğim sıcaklıkları bilgilendirme yaparım.

Hocam bu oyunların çoğu yüksek alan kaplayan oyunlar, HDD'de sıkıntı olup olmadığına hiç baktınız mı?

Hocam HDD yok SanDisk 500 GB SSD kullanıyorum 3 4 yıldır aynı SSD var daha önce bir sorun çıkmadı.

Not: Valorant ya da başka oyunlarda böyle sorunlar yok hikayeli oyunlarda yaşıyorum bu sorunu.
Valorant ya da başka oyunlar dediğin oyunlar düşük voltaj değerleriyle çalışır ama senin de zaten konuda belirttiğin oyunlar AAA oyunlar bunlar donanıma cehennem gibi voltaj çektirir. Benim düşüncem PSU ama yeni aldığını hatta 2 tane PSU ile denediğini söylemişsin.

Tavsiyem başka odaya geçip sistemi dene oranın prizinde nasıl olacak ya da topraklamalı priz alıp dene. Ben voltajlık bir durum olduğunu anlıyorum sorununda çünkü bak düşük güç isteyen oyunlarda problemin yok yüksek güç isteyen oyunlarda sıkıntı mevcut. Bu tesadüf olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…