PC Şarjda Değilken Neden Isınmıyor?

Bilgisayarda uzun süre sonra şarja takmadan oyuna girdim. 95% şarjı vardı diye. Oyun oynarken CPU ve GPU sıcaklıkları 45 °C'yi geçmedi. Şok içinde kaldım. İnanamadım yani. Oyun oynarken 80 °C'leri zorlayan PC gitti yerine bu geldi.
neyse 58% gibi şarja takıp oyun oynamaya devam ettim. Takar takmaz sıcaklık 60- 65-70-75°C oldu. Direkt. Hatta az önce 83 °C'yi görünce direkt çıktım oyundan. Soğusun diye.
Bunun sebebi nedir?

Pilde işlemci ve ekran kartı az güç tüketimi yapmak için hız düşürüyor, muhtemelen FPS değerleriniz de prizdekine nazaran daha düşük olmuştur. Denetim Masası>Sistem>Güç Yönetimi üzerinden işlemci kullanımı, soğutma gibi ayarları değiştirebilirsiniz.

Bilgisayarda uzun süre sonra şarja takmadan oyuna girdim. 95% şarjı vardı diye. Oyun oynarken CPU ve GPU sıcaklıkları 45 °C'yi geçmedi. Şok içinde kaldım. İnanamadım yani. Oyun oynarken 80 °C'leri zorlayan PC gitti yerine bu geldi.
neyse 58% gibi şarja takıp oyun oynamaya devam ettim. Takar takmaz sıcaklık 60- 65-70-75°C oldu. Direkt. Hatta az önce 83 °C'yi görünce direkt çıktım oyundan. Soğusun diye.
Bunun sebebi nedir?

Dizüstü sistemler prize takılı halde daha çok güç çeker ondan oluyor.

Sorunun cevabı yukarıda verilmiş fakat bir not ekleyeyim: Uzun süre pilde oyun oynamanız pilin ömrünü olumsuz etkileyebilir, çünkü normale göre daha hızlı bir tüketim söz konusudur. Örneğin, internet tarayıcısında gezinirken 8.000 mW harcayan bir dizüstü bilgisayar oyundayken 25.000 - 30.000 mW güç harcayabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı