PC sattığım adam rahat bırakmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz fazla mı yükleniyosunuz kanka konu sahibine bilerek mi yapıyosunuz anlamadım. Adam kaç tane tehdit savurmuş, işin içinden kumandamı vermedi diyerek sıyrılamaz. Dava etse de kazanamaz.

Kazanır ürünü eksik yollamış. Satıcı umurumda değil diyor fark ettiyseniz.

Kazanır ürünü eksik yollamış. Satıcı umurumda değil diyor fark ettiyseniz.
Ya arkadaşım, hadi velev ki dava açıldı. Alıcıya demeyecekler mi kumandanın dahil olduğunu kanıtla diye? Arkadaş ilanda vesaire kumandanın dahil olduğunu söylememiş. Adamla konuşurken son anda dahil olsun demiş. Ortada tehditler dışında kanıtlanabilecek bir durum yok. Saçma sapan şeyler uydurmayın.

Alıcı kumandanın olmadığını belirtmiş ve satıcıla o dahil değil dememiş.

Alıcı kumandanın olmadığını belirtmiş ve satıcıla o dahil değil dememiş.
Arkadaş direkt genel olarak cevap vermemiş. Burada taraf tutmaktan ziyade objektif olmaya bakın. Şahsen ben olsam 10 - 20 liralık bir kumanda için böyle tehdit edilsem daha sonrasında düzgünce açıklasam durumu ve karşımdaki kişi dağ ayısı gibi devam etse hayatta o kumandayı göndermem.

Çok haklısın. Ayrıca satıcının 3-4 gün cevap vermemesi de ayrı bir ilgisizlik. Ben haklılık payı olarak satıcıya daha çok hak veriyorum sebebi ise şu: Ortada bir yanlış varsa ve düzeltilmesi gerekiyorsa, yapılan yanlışa tehditle cevap vermek gibi bir çözüm yoluna başvurmak doğru değil. Yanlışı devam ettirmektense müşteri birazcık sabırlı davransaydı o zaman satıcı %100 haksız olurdu. Ancak yapılan tehditler sayesinde satıcının da gururu kırılmış ve de iş daha da kötüleşmiş. Yani anlayacağınız yanlışa yanlışla gitmeyin. Birazcık ılımlı davranmak kimseye zarar vermez. Bu olayda da bence satıcının tavrı da müşterinin tavrı da son derece yanlış. Ama müşteri hadsizlik etmiş. Ailesiyle bile tehdit etmiş. Eleştiriyi en fazla o hakediyor. BENCE

Son düzenleme:

1satıcı düzgün açıklama yapmamış.
2 her türlü o kumandayı vermek zorundasınız.

Bende 2.el ürün sattım aradan haftalar veya aylar geçse de saat gece olsa da bir şey soracağı zaman iki dakikamı ayırıp bakıyorum. Şu an müsait değilim birkaç gün içinde kumandayı göndereceğim kusura bakmayın diye yazmanız bir dakikanızı almaz. Sonradan karşı taraf haklıyken haksız duruma düşmüş ama olan olmuş. En mantıklı yapacağınız iş adamın gönlünü alıp kumandayı vermek.

1satıcı düzgün açıklama yapmamış.
2 her türlü o kumandayı vermek zorundasınız.
Hocam zorundasınız falan bunları geçelim. Bende zaten bu konuda satıcının haksız olduğunu düşünüyorum ve söylüyorum. Lakin bu mahkeme karşısında böyle olmuyor. Dava açsa kazanır diyorsunuz, bunun bir geçerliliği yok. Arkadaş şu anda tehdide uğradığı için şikayet etse, başına gelecek en ufak şeyden alıcı sorumlu olur. Arkadaş yolda giderken gaspa uğrasa dahi bunun sorumlusu alıcı olan arkadaş olur. Tehdit suçunu fazla hafife alıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…