Çözüldü PC sıfırlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OmerYesilk

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi sıfırlamak istedim, Windows 10 kurmak istedim ama kurulmuyor. Disk seçme yerine kadar geliyor, diski seçiyorum ama "BitLocker'ı devre dışı bırak" diyor. Disk seçme yerinde diski biçimlendirmediğim hâlde disk sıfırlandı, Windows gitti bir anda. PC’yi başlattığımda BIOS’a atıyor beni. Windows 11 de kurulmuyor, "sürücü bulunamadı" hatası veriyor. Flash değiştirsem olur mu? Bilen veya yardımcı olabilecek biri var mı? CSM/IDE kapattım, açıp denedim. TPM 2.0 da mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@OmerYesilk
Windows kurulum USB sini takın ve PC yi başlatın.
Kurulum ekranı gelince
Shift+F10 a basın komut satırı açılır.
diskpart enter.
list disk enter.
select disk X enter. X= yerine sistemi kuaracağınız diskin karşısında bulunan numarayı yazacaksınız.
clean yazıp entere basın. UYARI BU KOMUT O DİSKTE BULUNAN HERŞEYİ SİLER.

Bu aşamadan sonra diski seçip kuruluma devam edebilirsiniz.

Zayıf bir ihtimalle PC yi kapatıp Kurulum USB si ile tekrar boot etmeniz gerekebilir.

Not: Secure boot'u disabled yapın. İşlemciniz intel ise VMD ayarı da disabled olmalı.
Kurulum tamamlandıktan sonra secure boot u tekrar enabled yapabilirsiniz. Tabi W11 İÇİN TPM 2.0 da enabled olmalı.
Bugün aynı bunun gibi bir laptopu olan arkadaşa Windows 11 yükledik. Windows 11 kurulum yerinden disklerin olduğu kısma gelin birincil diski sile tıklayın. BitLocker kalkacaktır herhalde biz öyle kaldırdık BitLocker'i deneyip yazarsanız sevinirim ancak diski silerken sorumluluk almıyorum isterseniz silin zorlama yok.

Bugün aynı bunun gibi bir laptopu olan arkadaşa Windows 11 yükledik. Windows 11 kurulum yerinden disklerin olduğu kısma gelin birincil diski sile tıklayın. BitLocker kalkacaktır herhalde biz öyle kaldırdık BitLocker'i deneyip yazarsanız sevinirim ancak diski silerken sorumluluk almıyorum isterseniz silin zorlama yok.
yani silersem geri gelirmiki yani

Arkadaşda sildik ekran yeniden yüklendi kendi kendi ve diski geldi. Ama siz bilirsiniz belki şansılıyızdırda gelmişdir

@OmerYesilk
Kurulum ekranı gelince
diskpart enter.
list disk enter.
select disk X enter. X= yerine sistemi kuaracağınız diskin karşısında bulunan numarayı yazacaksınız.

Zayıf bir ihtimalle PC yi kapatıp Kurulum USB si ile tekrar boot etmeniz gerekebilir.

Not: Secure boot'u disabled yapın. İşlemciniz intel ise VMD ayarı da disabled olmalı.
Kurulum tamamlandıktan sonra secure boot u tekrar enabled yapabilirsiniz. Tabi W11 İÇİN TPM 2.0 da enabled olmalı.

Son düzenleme:
Çözüm
@OmerYesilk
Windows kurulum USB'sini takın ve PC'yi başlatın.
Kurulum ekranı gelince
Shift+F10'a basın komut satırı açılır.
Diskpart enter.
List disk enter.
Select disk X enter. X= yerine sistemi kuaracağınız diskin karşısında bulunan numarayı yazacaksınız.
Clean yazıp entere basın. UYARI BU KOMUT O DİSKTE BULUNAN her şeyİ SİLER.

Zayıf bir ihtimalle PC'yi kapatıp Kurulum USB'si ile tekrar boot etmeniz gerekebilir.

Not: Secure Boot'u disabled yapın. İşlemciniz Intel ise VMD ayarı da disabled olmalı.
Kurulum tamamlandıktan sonra Secure Boot'u tekrar enabled yapabilirsiniz. Tabii W11 İÇİN TPM 2.0 da enabled olmalı.

İşlemcim AMD deniyorum

@OmerYesilk
Windows kurulum USB'sini takın ve PC'yi başlatın.
Kurulum ekranı gelince.
Shift+F10'a basın komut satırı açılır.
Diskpart enter.
List disk enter.
Select disk X enter. X= yerine sistemi kuaracağınız diskin karşısında bulunan numarayı yazacaksınız.
Clean yazıp entere basın. Uyarı bu komut o diskte bulunan her şeyi siler.

Zayıf bir ihtimalle PC'yi kapatıp kurulum USB'si ile tekrar boot etmeniz gerekebilir.

Not: Secure Boot'u disabled yapın. İşlemciniz Intel ise VMD ayarı da disabled olmalı.
Kurulum tamamlandıktan sonra Secure Boot'u tekrar enabled yapabilirsiniz. Tabii W11 için TPM 2.0 da enabled olmalı.

Allah senden razı olsun, çok kral adamsın çözüldü çok sağ ol, çok sevindirdin beni.

@OmerYesilk
Kurulum ekranı gelince
diskpart enter.
list disk enter.

arkadaşlar eğer bitlocker ile kititlenen anahtarını unuttuğunuz diskede bunu yapın oluo

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı