PC Sıvı Temas Sonrası "Default Boot Device Missing Or Boot Failed" Hatası

Ooqqaann

Hectopat
Arkadaşlar 2 saat once falan bilgisayarıma meyve suyu döküldü. Hemen kaldırdım PC'yi çalışıyordu ancak panikle hemen kapatma tuşuna bastım ve kurulamaya biraktim. Az once PC'yi açmaya çalıştığımda yukarıda belirtmiş olduğum hatayı aldim PC'den herhangi bir ses gelmiyor sizce ne olmuş olabilir? Garantisi var ancak kullanıcı hatası direklerine eminim. PC'yi alalı 2 hafta oldu daha ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu hazır cevapları Google'dan arayıp insanları önüne koymasak de konuyu okusak, bir baksak falan...

İlk olarak BIOS'a girin ve BIOS'ta cihazın depolama birimi (HDD/SSD) gözüküyor mu bir bakın. Eğer gözükmüyorsa depolama cihazı ya da onu tespit eden devre ölmüş olabilir.

Depolama cihazını söküp başka bir PC'ye takın. Başka PC'de çalışıyorsa arıza sizin bilgisayarın anakartındadır ve anakart değişimi gerekir.

Cevaplarınız için teşekkürler. Sizce bu olay bana ortalama kaç paraya mâl olur. Söylediğim gibi pc alalı 10 gün falan oldu. Bir de servise meyve suyu döküldüğünü söylemelimiyim sizce.
Bilgisayarı açamıyorum garanti kapsamından çıkmasın diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu hazır cevapları Google'dan arayıp insanları önüne koymasak de konuyu okusak, bir baksak falan...

İlk olarak BIOS'a girin ve BIOS'ta cihazın depolama birimi (HDD/SSD) gözüküyor mu bir bakın. Eğer gözükmüyorsa depolama cihazı ya da onu tespit eden devre ölmüş olabilir.

Depolama cihazını söküp başka bir PC'ye takın. Başka PC'de çalışıyorsa arıza sizin bilgisayarın anakartındadır ve anakart değişimi gerekir.

Sayın Baltaş ben verdiği hatayı göz önüne alarak ona o çözümü sundum belki düzelebilir diye düşünerek. Konuyu okudum okumasam zati ona böyle bir öneride bulunmazdım. Neyse ben işi iyi bilene akıl vermem. Sonuçta siz bizden daha hakimsiniz konuya. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı