PC temizledikten sonra açılmıyor

Xxshuzz

Hectopat
Dün temizlemek için PC'nin içini açtım çok dokunmadan üstten tozlarını aldım kapağı kapattım, kapattıktan sonra PC açılmadı tekrar içini açtım rastgele kablolari elledim bu sefer açıldı ama bu sabah acmayi denediğimde açılmadı kabloları elleme rağmen, USB portlarinin ışığı yanıyor ama hicbisekilde açılmıyor. Tüm parçaları çıkarttım uzay montaj yaparak kısa devreyle çalıştırmayı denedim yine çalışmadı anakartta güç gidiyor gibi çünkü USB ışıkları yanıyor ama sorun nerede anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240508_110024.jpg
    IMG_20240508_110024.jpg
    196 KB · Görüntüleme: 71
Hiç tetik almıyor mu? Temizleme işlemini neyle yaptınız? Bir kompresör veya saç kurutma makinesi ile mi?

• Hiç tetik almıyor ise PSU kaynaklı sorun mevcuttur. Eğer hava tutarken yüksek devirde bir işlem gerçekleştirdiyseniz PSU arızanlanmış olabilir.
  • Eğer PC çalışıyor ama görüntü gelmiyorsa yüksek ihtimalle RAM kaynaklıdır. RAM'leri tek tek çıkarıp öyle çalıştırın.

Power Switch'i tornavida ile birleştirdiğinizde açılmıyor mu?

Yani kısa devreyi doğru pinlerden mi yapıyorsunuz?
doğru pinlerden yapıyorum eminim daha önce de yapmıştım çalışmıştı

Hiç tetik almıyor mu? Temizleme işlemini neyle yaptınız? Bir kompresör veya saç kurutma makinesi ile mi?

• Hiç tetik almıyor ise PSU kaynaklı sorun mevcuttur. Eğer hava tutarken yüksek devirde bir işlem gerçekleştirdiyseniz PSU arızanlanmış olabilir.
  • Eğer PC çalışıyor ama görüntü gelmiyorsa yüksek ihtimalle RAM kaynaklıdır. RAM'leri tek tek çıkarıp öyle çalıştırın.
temizlemeye alakası olduğunu sanmıyorum daha önce de böyle yapmışti kablolara dokununca çalışmıştı. direk pc çalışmıyor

Doğru pinlerden yapıyorum eminim daha önce de yapmıştım çalışmıştı

İşlemci güç soketini, ekran kartı güç soketini, CPU fan kablosunu çıkarın, sadece 24 pin soketi takılı kalsın, bu şekilde start verin.

Çalışıp çalışmadığını PSU fanından anlayacaksınız.

Doğru pinlerden yapıyorum eminim daha önce de yapmıştım çalışmıştı

Temizlemeye alakası olduğunu sanmıyorum daha önce de böyle yapmışti kablolara dokununca çalışmıştı. Direk PC çalışmıyor

PSU kasadan sökün. Anakarta takılan kalın kısımdaki bölmelerden yeşil kablonun gittiği sokete ve bir yanındaki siyah soketlerden birine iletken bir cisimle(cımbız olabilir) aynı anda PSU elektriğe bağlıyken dokunun. Eğer PSU fanları dönecekse sorun PSU kaynaklı değildir. Bunu test etmeniz gerekiyor bence direkt anakart üzerine yönelmeyin sorun büyüyebilir.

Şimdi 24 PIN'i'de sökün, videodaki gibi PSU'yu test edin çalışırsa anakartta sorun var çalışmazsa zaten PSU.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi 24 PIN'i'de sökün, videodaki gibi PSU'yu test edin çalışırsa anakartta sorun var çalışmazsa zaten PSU.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU kasadan sökün. Anakarta takılan kalın kısımdaki bölmelerden yeşil kablonun gittiği sokete ve bir yanındaki siyah soketlerden birine iletken bir cisimle(cımbız olabilir) aynı anda PSU elektriğe bağlıyken dokunun. Eğer PSU fanları dönecekse sorun PSU kaynaklı değildir. Bunu test etmeniz gerekiyor bence direkt anakart üzerine yönelmeyin sorun büyüyebilir.
denedim psu çalışıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı