PC toplama konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Birisiokadar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hikayeyi vs geçip direk sadede geliyorum. İki kişi için iki bilgisayara ihtiyacım var.

Birinci kişi: CS:GO ve Rust oynuyor, büyük maplerde kasma olduğu için RX6600'ün biraz üstü bir ekran kartı istiyor. CS de rekabetçiyi kasmadığı için 75 Hz 1080p monitör kullancak.

İkinci kişi ise Valorant ve Rust oynuyor, Rust da büyük maplerde oynamadığı için RX6600 yeterli ancak Valorant rank kasacağı için de 165Hz 2K monitör kullanacak. Bu durumda da işlemciden istediği performansı alamıyor.

Ve de ayrıyeten şu anda elde olan bir tane de bilgisayar var.

Şu anda elde olan sistem: İşlemci i3 12100F, anakart H610M, ekran kartı RX6600.

Şu anda elde olan sistem Rust'da large maplerde kastığı ve Valorant'ta (2K 165Hz monitör takacağım) istediğim FPS'i tam karşılamayacağı için şu an eldeki sistemin birebir aynısını almıyorum. Birinci kişi için ekran kartını yükseltince işlemci yetersiz kalır mı? İkinci kişi mevcut olan RX6600'ü kullanmaya devam etmek isterse Valorant'ta yüksek FPS alacağı ve 2K 165Hz ekranı besleyebilecek hangi işlemciyi tercih etmeli gibi sorular var aklımda.

Eldeki parçalardan mümkün olan kadarını kullanıp iki tane sistem çıkartırsanız çok sevinirim. Küçük komponentleri sonradan halledebilirim sadece şu anlık üzerine konuşmak için -neyin yenisini almalıyız olarak- anakart işlemci ekran kartı üçlüsüne ihtiyacım var.

@Kaan Diktaş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…