Batuhan Özdoğan
Picopat
Daha fazla
Şimdi hocam öncelikle başınız sağolsun. Toplayacağınız sisteme bağlı bir şey ancak istediğiniz sistemi hazır da alsanız uyguna gelir toplama yapsanız da uyguna gelir öyle çok bi fiyat farkı olan bir sistem değil zaten. Ancak şöyle bir hataya düşmeyin, toplama yaparken 40 k ya gelecek sistem sırf üstünde marka etiketi var diye 60 k ya satmak isteyen olursa da almayın. Tavsiyem beğendiğiniz hazır sistemleri bir de toplama olarak hesaplamanız. Bütçenize hangisi uyuyorsa elinizde ki artan para ile de aksesuar vs alırsınız.Herkese merhaba. Önceden içerik üreticisiydim 10 yıllık bir bilgisayarla güzel işler yaptım babam vefat ettikten sonra bazı sıkıntılar ve mental çöküş sebebiyle YouTube'u bıraktım 2 yıl geçti şimdi kendimi geri başlamak için hazır hissediyorum, yıllardır istediğim güzel bir sistem hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Şu an yayın ve editler için güzel bir sistem arıyorum 50-60 bin civarı düşünüyorum monitör hariç sadece kasa. Ama daha uyguna PC alıp yeni ekran kartlarını beklesem fiyatlar düşer mi diye de kararsızım. Oynayacağım oyunlar CS2, GTA 5, Knight vb çok özellik isteyen oyunlar değil 400-500 FPS çok yeterli olur. Ekran kartları ve işlemciler konusunda çok bilgili değilim hangi marka daha iyi 4060 mı 4060 Ti mi super mi farkları ne zerre bilmiyorum ama burada ki yardım severliği çok seviyorum ve sizlere danışmak istedim cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkür ederim bayağı uzun oldu kusura bakmayın
Şimdi hocam öncelikle başınız sağ olsun. Toplayacağınız sisteme bağlı bir şey ancak istediğiniz sistemi hazır da alsanız uyguna gelir toplama yapsanız da uyguna gelir öyle çok bir fiyat farkı olan bir sistem değil zaten. Ancak şöyle bir hataya düşmeyin, toplama yaparken 40 k ya gelecek sistem sırf üstünde marka etiketi var diye 60 k ya satmak isteyen olursa da almayın. Tavsiyem beğendiğiniz hazır sistemleri bir de toplama olarak hesaplamanız. Bütçenize hangisi uyuyorsa elinizde ki artan para ile de aksesuar vs alırsınız.
Şimdi öncelikle gerçekçi olacağım. Bilginiz bu kadar az ise düzgün bir parça seçimi yapıp sistem toplayabileceğinizi düşünmüyorum. Hazır sistem alırken de mutlaka bilenlere danışın kazık yemeyin.
Bunlardan bağımsız olarak da uyguna gelme durumu değişkendir. Genel bir söylemde bulunup "hazır her zaman uygun" gibi söylemler yanlıştır. Bu tarz söylemlerde bulunanlar sadece ekran kartına bakıp ucuza geldiğini sanırken diğer tüm parçalarda en dandik ürünün kullanıldığının farkına varamamaktır. Örneğin 100K'lık sisteme dandik kasalar, PSU'lar, A serisi en ucuz anakartlar, en kötü M.2 SSD koymalar, ya da yükseltme hilesiyle kazıklama çabaları... Özetle hazır sistem satıcılarının bize uyguna sistem vermeye çalışan iyi kalpli insanlar olduğuna inanmayın. Bilinçli teknoloji tüketicisi olmakta fayda var kısacası.
Daha bilgili birisi olsaydınız önerim bütçeniz dahilinde parçalar seçmeniz ve bu bütçedeki hazır sistemlerle karşılaştırmanızı istemek olurdu. Genelde çok fiyat farkı olmuyor bu arada ve hazır sistemler kısıtlayıcı olduğu için istediğiniz parçalarla kıyaslama yapmak da zorlaşıyor. Hazır sistemler aklınızdaki sistemi oluşturmak da çok kötü yani. Özelleştirmelerle benzetmeye çalışsanız da fiyat pahalı oluyor.
Sonuç olarak ben dikkatli bir şekilde hazır sistem almanızı öneriyorum. Ama dikkatli!
Baş sağlığınız için çok teşekkür ederim. Ekran kartı kısmında çok bilgiye sahip değilim 3 markayı öneriyorlardı hep sitelerde ama siz bilginizle araştırarak topladığınıza göre palit uzun vadede işe yarar mı acaba ? montaj kısmını halledebilirim ama tek tek toplama kısmında beyaz sistem çok istiyordum tabii bilgi kısmı eksik olunca yanaşamadım maalesef.Başınız sağolsun hocam. Eğer çevrenizde parça seçimine ve montajlamanıza yardım edecek birisi var ise kesinlikle kendiniz toplamanızı tavsiye ederim. Fiyat arttıkça hazır sistem bence tartışmalı. Özellikle hazır sistemlerde vade farklarıyla vesaire çok pahalıya gelebiliyor. Yeni sistem topladım 71 bin TL'ye RTX 4080 Super'li, hatta montajını bu akşam bitirdim.
Birçok ürünü Amazon'dan sipariş verdim, vade farklarıyla uğraşmadım. Farklı sitelerde de güzel indirimler yakaladım. Size de tavsiye ederim. Kullanım önceliğim ve 4k ekran kullandığım için işlemciden kısıp ekran kartına öncelik verip işlemciden biraz kıstım lakin işlemci değişmek ekran kartı değişmekten daha masrafsız ve ucuz. Fikir olması açısından sistem detayları şu şekilde.
Biostar B650MP-E Anakart.
Ryzen 5 7500F İşlemci.
Palit RTX 4080 Super Jetstream OC Ekran kartı.
Gskill Trident Z5 NEO RGX 16x2 6000 Mhz RAM.
Kingston KC3000 SSD.
MSI MAG M1000R PZ Kasa.
MSI MAG A1000GL Gen5 1000 W PSU.
Bunun 10 Bin TL daha az maliyetli şeklinde ise 4070 Ti Super de alınabilir.
Öncelikle baş sağlığı dilediğin için çok teşekkür ederim. YouTube'da sınırlı stoklu çıkan sistemlere bakıyorum ASUS MSI giga öncelikli ekran kartlarına sahip sistem bekliyorum ama takıldığım nokta 4070 mi 4070 Ti mi super mi bunların farkını tam bilemiyorum direkt parça fiyatlarına bakarak almaya çalışıyorum sistemleri