PC toplamaya nereden başlanır?

Bütçe
Max 3000 kasa için

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Bildiğiniz gibi bir PC monitör, klavye, mouse ve kasadan oluşur. Kasanın iç parçaları ekran kartı, işlemci, anakart, RAM, HDD, SSD, fan, soğutucu, ses kartı, PSU gibi parçalardan oluşur. Şimdi benim sorum şu: Sıfırdan PC toplarsak hangi parçadan başlamak daha mantıklı? Önce monitör mü alayım, kasa mı alayım, kasa iç parçaları alıp sonra mı kasa alayım, nereden başlayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi kişisel fikrim bu yönde.

Bu bütçe için de Ryzen 1600-2600 veyahut Core İ3 9100F gibi bir işlemci belirlenebilir.

Ssd pahalı o yüzden iyi bir hdd alsam oyunlarda sorun olur mu ? Anca 480 gb ssd ucuz o da nereme yetsin yıl 2019. 1-2 tb 256 mb cache hdd almayı düşünüyorum. Bu cache hdd hızını belirliyor öyle mi ?

Önce darboğaz yapmayacak bi ekran kartı ile işlemci ayarla, gerisini bu 2 elemena göre senkron et. En kolay böyle olacaktır. Ben öyle yaptım.

Amaç oyunsa öncelik tabi ki de ekran kartı olmalı. Ondan sonra darboğaz yapmayacak işlemci,anakart,ram,PSU(bomba olmamak kaydıyla) ve de tabiki SSD.

Bende tıpkı senin gibi topluyorum,ilk uzun zaman aradığım bir kasayı bulup almam oldu phanteks ethoo evolv atx x gri pahalı ama müthiş bir kasa ikinci aldığım indirime giren monitör oldu msi mag241cr 1600TL'e buldum vatanda ben alacağım bileşenleri kafamda kurguladım planladım sürekli netten piyasayı takip edip indirime giren parçalarımı alıyorum eğer zamanın varsa bence sende öyle yap hem tasarruf edersin pahalı almazsın,ha şunu da aldığım yerlerden talep ediyorum aldığım bileşeni hemen kullanmayacağım için alırken satıcıdan rica edip ürünü test edip öyle göndermelerini istiyorum çünkü bir sorun varsa aylar sonra sistemi kurduğumda ortaya sorun çıkması problem olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…