PC USB'den Başlamıyor - No Configuration File Found

Octagon

Hectopat
Bilgisayarıma openSUSE kurmak istediğim için bilgisayarıma ISO'sunu indirdim. Ancak Rufus ile USB belleğe yazdırdığımda BIOS ekranından bilgisayarı USB üzerinden başlatamıyorum. Başlattığımda ise şöyle bir hata çıkıyor:

SYSLINUX 4.03 2010-10-22 CHS COPYRIGHT.......
ERROR: NO CONFIGURATION FILE FOUND
NO DEFAULT OR UI CONFIGURATION DIRECTİVE FOUND!

BOOT:

Başka programlar ile denediğimde ise USB bellek aniden kayboluyor ve disk yönetiminde ise ayrılmamış bölüm oluyor. Bunu da düzeltemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İmajın sağlam değil gibi md5 kontrolü yaptın mı? Sistemin için uygun olduğuna emin misin?
https://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.8.6.exe
Bununla yazdırmayı deneyin. Secure boot kapalı, UEFİ açık veya kapalı şekilde ikisini deneyin.
İmaj sağlam değildir diye tekrar indirip denedim ancak yine olmadı. Başka bir program ile yazdırmayı denesem flash bellek kayboluyor ve disk yönetimine baktığımda ayrılmamış alan olarak gözüküyor. Acaba formatlasam geçecek bir sıkıntı mı? Zaten Linux'a geçmeyi düşünüyorum.
IMG_20181208_094828.jpg

Tekrar indirmene gerek yoktu md5 kontrolü yeterliydi.
Bellekte sorun olabilir farklı bellek ile deneyin. Dediğim program ile yazdırın.
BIOS ayarlarını doğru ayarladığınıza emin olun.
O an md5 aklıma gelmedi o yüzden yeniden indirdim. Ayrıca başka bir flash bellek kullandım ancak bu sefer de flash bellek görünmüyor sadece disk yönetiminde "ayrılmamış alan" olarak gözüküyor. Şu an evde değilim. Eğer secure boot açıksa kapatırım ve sonuç değişirse eklerim.

Bellek görünmeme olayı BIOS ayarlarını doğru yapamıyor olmanızdan kaynaklanıyor büyük ihtimal.
Şimdi BIOS'tan baktım, secure boot açıkmış. Ekranda şunlar yazıyordu:
Secure Boot state : Enabled
Platform Key (PK) state: Loaded

OS Type:Windows UEFI (Diğer seçenek OTHER OS)

Altında da "Key Management" diye bir menü var. Tıkladığımda şöyle seçenekler var:

Clear Secure Boot keys (hepsini siliyor)
Save Secure Boot keys (USB'ye yedekliyor)

Delete PK (Silersen secure boot devre dışı kalır diyor)
Load PK from File

Delete the KEK (sistem daha güncelleme almaz)
Load KEK from File
Append KEK from File

Delete the db (başlatma sıkıntıları olabilir)
Load db from File
Append db from File

Delete the dbx (Sisteminizde güvenlik tehditlerine sebep olur)
Load dbx from File
Append dbx from File

File yazanlar hep USB'den yedeklenip geri yükleniyormuş. Ne yapmam lazım? PK silmem mi gerekiyor?

Son düzenleme:
SecureBoot'u disable yapın, bence sorun orda.

Ben benzer sorunu yaşadığımda problem flash bellekte çıkmıştı.
Bir de Yumi adlı USB'ye ISO yazdırıcı programı öneririm.

Ayrıca "ayrılmamış alan" olarak görünen diğer USB belleği disk yönetiminden bir birime dönüştüremiyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı