PC vs PS5

latorc

Hectopat
Daha fazla  
Elimde RTX3050 mobilli laptop var ve haliyle oyunlarda yetmiyor ama YouTube Netflix vs için işimi gördüğünden ve evin tek bilgisayarı olduğundan dolayı satmak mantıklı gelmiyor.

Genelde hikayeli oyun oynuyorum hazır sistem mi almalıyım yoksa PS5'mi almak mantıklı olur?

Hazır sistem için bütçe 30k

Son düzenleme:
Şu anki PS oyun fiyatlarını tam bilmiyorum ama bayağı zam geldi diye biliyorum. 30k bütçeye çok güzel PC alırsınız. Ben olsam PC alırdım.

Elimde RTX3050 mobilli laptop var ve haliyle oyunlarda yetmiyor ama YouTube Netflix vs için işimi gördüğünden ve evin tek bilgisayarı olduğundan dolayı satmak mantıklı gelmiyor.

Genelde hikayeli oyun oynuyorum hazır sistem mi almalıyım yoksa PS5'mi almak mantıklı olur?

Hazır sistem için bütçe 30, zorlarsam 35k.

Tek eksik soğutucu. Herhalde altından kalkamayacağı iş yok.

PC alırsan PC pahalı ama oyunlar ucuz veya bir şekilde bedava :)

PS5 alırsan PS5 ucuza gelir ama oyun paralarıyla PC ile aynı mantığa yaklaşır.

PS5’te oyun almak bir süre sonra yoruyor, diyorsun ki bu parayı 10 saat oynayacağım oyunlara vereceğime taksitle daha iyi PC alabilirdim…

Hazır sistem için bütçe 30, zorlarsam 35k.
PS5 alın hocam bence. Playstation kullanmaya 5 ay önce başladım ve bilgisayardaki driver, çökme, ekran kartı yetmemesi falan şeylerinden sonra çok güzel gelmişti. 35K bütçe ile ekran dahil hazır sistem de alabilirsiniz ama PS5 hem oyun hem dijital platformlarda bir şeyler izlemek için işinizi görür. PS5 için de toplu ikinci el diskli oyun alırsınız tek seferde 3-5 tane böylece daha uyguna gelir ve satarken aldığınızın üstüne satabilirsiniz. Ben böyle yapıyorum, koleksiyon yapayım ben de kalsın dediğim oyunlar hariç oyunların bana hiç bir maliyeti olmuyor bu sayede.

Ben olsam PC alırdım. PS5 tamam güzel, keyifli, PC'de yapamayacağın bir çok şeyi onda yapabiliyorsun vs. ama benim artık bilgisayara olan yılların alışkanlığından mıdır, PS5'e çok ısınamadım.
Okuldan geldiğim zaman bi' yarım saat-1 saat oturuyorum başına, kafa dağıtıp PC'ye geçiyorum. PC yeterince güçlü olsa PS'yi özel oyunlar hariç hiç kullanmayacağım bile neredeyse.

Tabii, PS alalı 1 hafta falan oldu, ileride belki alışır ve PC'den çok severim, bilemem. Ama o bütçede tercihim kesinlikle PC olurdu.

Hocalar bi durup düşündüm de bütçe olarak 35 bine çıkamayacak gibiyim .30 k olarak sorudaki bütçeyi güncelledim. O da rtx4060 Rx7600'lü sistemlere denk geliyor zannımca.

Hocalar bir durup düşündüm de bütçe olarak 35 bine çıkamayacak gibiyim. 30 k olarak sorudaki bütçeyi güncelledim. O da RTX4060 RX7600'lü sistemlere denk geliyor zannımca.

30k ya Ryzen 5 7500F RX 7700 XT sistem var kardeşim. Üniversite çıkmıştı stok varsa alınır.

Hazır sistem için bütçe 30k
Oyunlara yetmiyorsa PS5 alın, üstüne bir de PS Plus çakıverin, hem bir sürü avantajı da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı