PC vs Xbox vs PS

zendschelf

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. PC, Xbox, PS arasında çok gidip geliyorum. Bir tarafta dolu bir Xbox kütüphanesine sahibim fakat bir taraftan da Sony oyunlarını oynamak istiyorum. GTA 6 da ilk konsollara çıkacak. Grafiklerede çok önem veriyorum. Mouse ve klavyede oyun oynamak ne kadar zevkli olsa da gamepadlerde çok konforlu ve rahat geliyor. Xbox X veya PS5 alsam 40 50k fiyat bantlarında toplayabileceğim herhangi bir PC ile aralarında çok grafik farkı olur mu? Modlamadan bahsetmiyorum oyunları orijinaliyle oynamayı seviyorum. Kaç haftadır düşünüyorum ne almalıyım diye tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
40 50k paranız varsa PC. O bütçelere çıkabiliyorsanız ileride Ps5 Pro almaya da paranız yeter diye düşünüyorum. En kötü PC + PS5 Slim çekersiniz ileride. 50k ile 1440p'de her oyunu en üst ayarda oynarsınız.

Teşekkür ederim hocam peki 50k lık bi pc için ekran kartı ve işlemciyi ne almalıyım sizce?

Yukardaki arkadaşa tamamen katılıyorum. 45-50bin liralık pc ile ps5 pro arasında bile devasa grafik gücü farkı var. Öncelik her daim Pc olsun. Gamepad de bağlayıp kullanabilirsin klavye mouse ile de. Gta 6 çıkana kadar da bütçeni toplayıp çıkınca ps5 slim alırsın. Daha çok var çünkü çıkmasına. Sonra gta dan sıkılınca konsolu satarsın. İlerde tekrar oynamak istersen de zaten o zamana kadar pc ye de gelmiş olacağı için direk pc de devam edersin.

Teşekkür ederim hocam peki 50k lık bi pc için ekran kartı ve işlemciyi ne almalıyım sizce?
Onu konu açın hocam parça fiyatlarından pek haberdar değilim tek söyleyebileceğim SSD bütçe varsa 2 yoksa da en kötü 1 tb olmalı. İleriye dönük olması açısından 32 gb DDR5 olması önemli 16 devri yavaştan kapanıyor. Ekran kartı da 12 ya da 16 gb olmalı 8 sakın almayın. O bütçede 1440p için iyi bir sistem toplanabileceğinden para çıkıyorsa 1440p monitör öneririm.

PS5 Pro normalde iyi bir cihaz. Ama bütçe bu kadar yukarı çıkabiliyorsa PS sonra da alınır zaten. Pro ithalatçı garantili 36k civarına bulunabiliyor PC + PS5 Pro bile yapabilir ki bence en iyisi o. PC'nin derdi de çekilmiyor açıkçası hazır sistem alacak para yoksa uğraş uğraş dur. Bi ekran kartı takayım dedim çalışan ram çalışmaz oldu onu değiş bunu değiş bir ton zahmet PS öyle mi aç oyna kafan rahat.

Butce ve şartlar ile alakalı bir durum tabi. Bazen 5080 kasa alırsın öyle gerekir ama PS pro alacak bütçe de ayiramayabilirsin. Keşke bütçe olsa hepsini alsak ama seçim yapmak gerekebiliyor ne yazık ki

Oyun fiyatları sizin için sorun olmayacaksa konsol tercih edebilirsiniz. Günümüzde oyunlar da çok pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…