PC yükseltme önerisi

flapjackyz

Decapat
Daha fazla  
Şimdi elimde AMD Ryzen 5 5600, Gigabyte B450M-H, AMD RX 6600, Sharkoon SHP650 v2, G.Skill flarex (2x16) ekipmanları var bir de sıvı soğutma DeepCool marka. Şöyle ki ilk başta anakart ve RAM güncellemesi yapacaktım fakat AM5 ve DDR5 çıktı ve ben hala eski ekipmanları kullanma konusunda kararsız kaldım. Hazır deiştiriceksek güncel parçalar alsam daha iyi olur diye düşündüm. Ama bu sefer de bütçe artışı çok olacak 128 GB RAM almak istiyorum. Nereden baksan 10k falan tutuyor ileriye dönük kuracağım için uçlarda tutmaya çalışıyorum. RAM hariç işlemci ve anakarta en fazla 15k bütçe ayırabiliyorum belki biraz arttırabilirim. Sizler ne önerirdiniz? AM4 kalayım mı? AM5 mi geçeyim?

Hikayeli oyun ağırlıklı oynuyorsanız 7700XT'ye geçiş yapın. İşlemciniz 7700XT'yi 1080p de besler üstelik güzel FPS artışı sunar.
FPS oyunları ağırlıkta ise AM5 sisteme geçiş yapın oda çok klasik olan B650M 7500/7600 ikilisi olabilir.

Şu an ekran kartını güncellemeyi düşünmüyorum. Genel olarak hikayeli oyunlar oynarım. Aslında şöyle diyebilirim %60 FPS %40 hikayeli oyunlar. Sadece anakart ve RAM değiştirmeyi düşünüyorum. Ama işte AM5 mevzusu canımı sıktı.

Şu an ekran kartını güncellemeyi düşünmüyorum. Genel olarak hikayeli oyunlar oynarım. Aslında şöyle diyebilirim %60 FPS %40 hikayeli oyunlar. Sadece anakart ve RAM değiştirmeyi düşünüyorum. Ama işte AM5 mevzusu canımı sıktı.

AM5'e bu kadar takılmayın, 5800x3D dediğimiz işlemcide am4.

İleride bir daha masraf çıkartmasın onun için diyorum yoksa AM4 alır geçerim. Çok fark var mı aralarında bir de DDR5 olayı var?

Hayır. 64 de olabilir dediğim gibi amacım uzun zaman idare etmesi. Gün gelecek oyunlar daha fazlasini isteyecek. Önceden ucuza almak varken gün geçtikten sonra pahalıya almak çok saçma.

Hocam ddr4'un 128 gb olsaydi su an elinde mantikli mi olurdu? 128 gb ddr5'e oyun icin ihtiyac duyacağın zaman ddr5 yerine baska bir teknoloji gelmis olur. Alacaksan da karar senin tabi ki :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı