PC Yüzünden Oda Çok Isınıyor

Kozbisov_

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar, sistemi toplayalı yaklaşık 5 ay oldu. Önceleri çok dikkat etmiyordum ama sanırım yazın gelmesiyle birlikte henüz havalar çok ısınmamasına rağmen sistem yük altındayken CPU ve GPU 80-83 derecelerine ulaşıyor. Bu ısınma garip bir biçimde odaya da yansıyor, evin her yeri soğukken benim oda hamam gibi PC başında otururken ter basıyor resmen. Sizce ne yapmam gerekir?

Isı değerlerini görseldeki gibi, boştaki değerleri yer almıyor görselde. Boşta iken genelde 30-40 arası seyiriyor ne yaptığıma bağlı olarak. Diğer bilgilerse şu şekilde:
  • Kasa Cooler Master MB511 mesh panelli, 4 stok fanı var. Sanıyorum fanlar 1200rpm.
  • İşlemci soğutucusu AMD'nin stok fanı.
  • Ekran kartı ASUS TUF OC modeli, hakkında iyi soğutmuyor deniyor bazı yerlerde ama bilgisayarı ilk aldığımda en ama en ağır yükte 80'e anca ulaşıyordu, fazla kastırmayan oyunlarda genelde 75-77 civarında seyrediyordu.

Stok fanı daha iyisiyle degistrebilirsin.
Kablolarını düzenleyerek doğru hava akımı sağlayabilirsin.
Kasanın hava alması için daha iyi konumlandırabilirsin
Uygulaması varsa fan çalışma seviyesini en yükseğe al.
Bundan sonrası buzdolabına koymak bence.

Kasayı kapalı olmayan açık ferah biyere koyun, Kasanın önünden bileşenlere temiz hava veren 3 fan , arkada ve üst de bu havayı bileşenlerden dışarı üfleyecek fanlar olmalı, yani önde 3 arkada 1 egzos üstde de 2 veya 3 fan bulundurun, Donanımsal olarak yapabilicekleriniz bunlar. Onun dışında undervolt vs gibi konular var ben pek anlamıyorum arkadaşlar yardımcı olur.

Kış aylarında da terletir inşallah. Doğalgaz masrafını karşılarsınız. Bu arada bu aylarda %100 yük altında 80-81 derece ekran kartı modeliniz için kabul edilebilir. İşlemci için 66 derece normal. 80 derece üstüne çıkıyorsa kasa kapağını açık şekilde deneyin. Isıda düşüş olursa hava akışında sorun var demektir. Fakat 66 derece işlemci ve 81 derece ekran kartı anormal değerler değil. Bende Rtx 2060 ventus modeli kullanıyorum %75 fan devrinde 80 derece görüyorum.

Hacı o kasanın içine patates koyup kumpir bile yaparsın o ekran kartının sıcaklığı ne öyle? Normal değil senin pc fanları ve soğutucuları çıkarıp temizle termal macunları yenilemeni tavsiye ediyorum.

Yalnız ekran kartları için risk 85'den sonra başlıyor, arkadaşın bileşenlerinin ısısı fazla da olsa tehlileli değerler değil.

Son düzenleme:
Havalar çok ısınamamasına rağmen? Dün 40 dereceydi bizim köyde Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar.​
İşlemci yük altında stok soğutucu ile çok abartılı gelmedi bana.​
Ekran kartı için uygulama ile fan profilini değiştirebilirsin.​

Fanlar zaten önde 3 arkada 1 şeklinde, gerekirse üste de koyarım olmadı. Kasa masa altında acaba ondan mıdır ne dersiniz? Bir de bunun yan kapak plastik, onun ısıya herhangi bir etkisi var mıdır? İlerleyen zamanda duruma göre cam kapakla değiştirebilirim sanırım, bir ara satılıyordu. Son olarak bir de şeyi fark ettim, işlemcinin bu stok fanı tüm sıcak havayı plastik kapağa veriyor, acaba başka bir işlemci soğutucusu ile değiştirip havanın kapağa değil de egzoz fana doğru üflemesini sağlasam nasıl olur?

Hocam ss alırken alta almıştım oyunu ondan düşmüş galiba, yük altında işlemci de 80 oluyor.

Rica etsem sizin ekran kartınız yük altında kaç derecede çalışıyor ve modeli nedir öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…