PC3 RAM olan laptopa PC3L RAM takmak sorun çıkartır mı?

pcci44

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Şu anki mevcut RAM'im bu. PC3 DDR3 1600MHz. Almak istediğim RAM ise bu. PC3L sıkıntı çıkarır mı laptopta.

Dosya Ekleri

• 20230701_174833.jpg
    156,4 KB · Görüntüleme: 86
  • Screenshot_20230714-015300_Hepsiburada.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla PC3L daha düşük voltaj ile çalışıyor ama soket aynı. Normal RAM voltajı, Low model bir RAM'e zarar verir mi orasına bişi diyemiyorum.

Bildiğim kadarıyla PC3L daha düşük voltaj ile çalışıyor ama soket aynı. Normal RAM voltajı, Low model bir RAM'e zarar verir mi orasına bir şey diyemiyorum.

Evet biri 1.35v diğeri 1.5v. Ben ikisini aynı anda kullanmamasını öneririm. Tek başına kullanacaksanız bir sorun olmaz. Garantiye almak için BIOS'tan voltajı 1.35'e alırsınız otomaatik almıyorsa.

Birisi Low voltaj sıkıntı çıkabilir. Bir RAM'ı yüksekte veya birini dusukte çalıştırmak illaki sorun yaratacaktır ancak ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla PC3l daha düşük voltaj ile çalışıyor ama soket aynı. Normal RAM voltajı, Low model bir RAM'e zarar verir mi orasına bir şey diyemiyorum.

Evet biri 1.35v diğeri 1.5v. Ben ikisini aynı anda kullanmamasını öneririm. Tek başına kullanacaksanız bir sorun olmaz. Garantiye almak için BIOS'tan voltajı 1.35'e alırsınız otomaatik almıyorsa.

Birisi Low voltaj sıkıntı çıkabilir. Bir RAM'ı yüksekte veya birini dusukte çalıştırmak illaki sorun yaratacaktır ancak ayrı ayrı kullanabilirsiniz.

Şimdi anladım hocam. Ben RAM'ler aynı marka olsun istemiştim. Hynix'in de galiba DDR3 PC3 1600MHz RAM'i yok. Farklj marka RAM almak istiyorumda tereddütteyim.

Şimdi anladım hocam. Ben RAM'ler aynı marka olsun istemiştim. Hynix'in de galiba DDR3 PC3 1600MHz RAM'i yok. Farklj marka RAM almak istiyorumda tereddütteyim.

Farklı marka kullanabilirsiniz sorun çıkacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…