PC'de aniden ses kesilme sorunu

emrah_rifat

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Sorunuma hiç bir yerde çözüm bulamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sorun için yeniden PC dizdim aynı sorun devam ediyor. Farklı sorunlarda cabası.

Öncelikle ses sistemim var daha önceki PC'de ses durduk yere kesiliyordu. Farklı ses sistemleri denediğimde yine yanı sorun var. Farklı prizler de de denedim. Yeni ses sistemi aldım yine aynı sorun devam etti.

Daha sonra yeniden komple kasayı dizdim. Ses sorunu aynı şekilde devam etti. Ses sitemini cep tel, TV gibi vs. Cihazlarda da denedim aynı sorun. Daha sonra PC'nin powerı yandı. 500W'lıktı. 700 w yeni power aldım. Ve ses sorunu nasıl olduysa düzeldi.

PC'ye daha sonra HDD aldım extra ve taktım. Ses sorunu tekrar devam etmeye başladı. Cd rom yada HDD'lerden birini devre dışı bıraktığım zaman ses sorunu kalmıyor. Tüm cihazlar kapalıyken elektriksel sorun diye düşünerek cep tel TV'de denedim yine ses sorunu devam ediyor. PC'ye yeni HDD taktıktan sonra başladı.

Bunların dışında sistemsel olarak arkadaşlar. PC'ye 3 4 günde bir format atmak zorunda kalıyorum.

Win 10, win 7, win 8.1 farklı yerlerden indirerek kurdum denedim. 2 3 gün çalışıp daha sonra başlat menüsü çalışmıyor. Çalışan programlar çalışmamaya hata vermeye başlıyor.

PC yeniden başladığında ana kart reklam sayfası geldiğinde. Win açılış simgesi vs gelmiyor direk Windows açılıyor. Windows uyku modu, ekran kapama, seçeneklerde kapalıyken bir süre sonra kilit ekranına geliyor. Ve format atarken, format ekranında bile eğer o ekranda kalmayıp başka ekrana geçersen. (Win yüklerken oyun oynayayım diyorum TV ekranını PS4'e geçiriyorum HDMI arası geçiş yapıyorum, ) yüklemeyi sanki iptal etmişim gibi en başa yükleme ekranına geliyor. Ama ekran açık kalınca kurulumun yapılmasını beklediğimde herhangi bir sorun olmuyor win yükleniyor.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olur musunuz?

PC yeni aldım. MSI ana kart, MSI ekran kartı DDR 5 4 GB 256 bit., deep cool sıvı soğutma, Kingston 8 GB DDR4 RAM. İntel skaylake işlemci. Zalman 700 wat power. Bunun dışında PC de. 1 tane 2 TB, 2 tane 1 TB, 1 tane 3 TB, kingston 120 GB SSD ( sistem SSD de kurulu ) ve CD ROM bağlı. Toplam 6 ürün var. Bağlı olan. Bunlardan birini çıkarınca ses sorunu düzeliyor. Sistemsel soruna ise bir çare bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…