PC'de bulunan bazı programların uzantısı ".mljx" olarak değişti

tamerisleyen

Megapat
Daha fazla  
PC'de kullandığım bazı programların fotoğrafların belgelerin videoların uzantıları .mljx oldu ve açılmıyor. Virüs programı Malwarebytes ile tarattım çözüm alamadım.

Dosya Ekleri

• ssdd.jpg
    29,8 KB · Görüntüleme: 107
  • dsadsad.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 99
Bu Ransomware (fidye yazılımı). Dün birinin bilgisayarına da bulaşmıştı.

Hatta konusu bu: Fidye virüsü nasıl temizlenir?

Malwarebytes ile tarama yaptıysanız Kaspersky ile deneyebilirsiniz.

@Murat5038 hocam bu Ransomware tipi yeni çıkmış sanırım. Bir bilginiz var mı bu konu hakkında?

Son düzenleme:
Bilgisayarınızda önemli veriniz yoksa açıkçası format atın, gitsin. Dosyaları kurtarmanın kesin bir çözüm yolu yok, şansınıza kalmış. Gerekli dezenfeksiyonu yaptıysanız, aşağıdakileri kendi sorumluluğunuzda deneyebilirsiniz:

Veriler çevrimdışı olarak şifrelendiyse ve anahtarı mevcutsa Emsisoft Decryptor çözebilir. Muhtemelen işe yaramayacak, yine de denemeye değer.

Şifreyi çözemezse veri kurtarma programlarından Shadow Explorer ve PhotoRec programlarını deneyin. Bu araçların yardımıyla verilerini kurtaranlar olmuş, ancak kesin bir durum söz konusu değil maalesef.

Ayrıca nasıl bulaştığından bahsederseniz okurların ona göre tedbir almasını sağlayabilirsiniz.

Format atsam silinir mi? Ayrıca kurtarmak istediğim fotoğraf, belge ve video, diğer geri kalan her şeyi silebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nasıl bulaştığını bilmiyorum maalesef. Kardeşim Minecraft modları indirirken virüs bulaştırdı büyük ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…