PC'de DualSense kullanmak

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba. Şu an PC'de kullandığım F710'u değiştirmeye ve DualSense almaya karar verdim. Steam'den FIFA oynamak için alacağım. Steam desteği olduğunu biliyorum. Diğer oyunlarda destek sorunu yaşar mıyım? Örneğin Far Cry 6, Hades, Valhalla gibi oyunlarda harici bir program kullanmam gerekir mi? Eski oyunlarda destek problemi yaşar mıyım?

Xbox kontrolcüsü almayı düşündüm fakat ciddi bir fiyat farkı var.

Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam dışında kullanmak için 3. taraf yazılım yüklemeniz gerekiyor.

Steam oyunlarında sorun olmaz, Steam dışı oyunlarda şu programı kurup rahatça oynarsın. Bu programla oyunlarda kolu Xbox kolu olarak algılar tabii.

Dostum herkes basit yola kaçıp sana 3. taraf yazılım farklı farklı şeyler söylüyor.
Steam dışı oyun oynamak istiyorsan kütüphanene oyun ekle kısmından "Steam dışı" olan oyununu ekle böylelikle Steam'den oynamış olacaksın ve Steam'ın gamepad desteğini kullanacaksın.

Bu arada benim blogumda da çözemedim 2-3 konum var onlar hakkında da bilgin varsa yardımına ihtiyacım var

Her oyun eklenmiyor bu yöntemle, mesela Microsoft Store'dan indirilen oyunlar. Hem bu programla konsolun üzerindeki ışığı da değiştirebilir, kolun ne kadar şarjı kaldığına da bakabilir, başka ayarlamalar da yapabilir. Basite kaçmıyoruz yani.

Aldınız mi kolu? Deneme şansınız oldu mu? Ben de almayi düşünüyorum fakat Steam'de oyun icinde halen daha Xbox kontrolcü tuşlarinin olduğunu gordum hala oyle mi bilmiyorum. Demek istedigim DualSense'deki X∆O tuslarinin yerine oyunda AYB olmasi. Evet problem teskil etmiyor fakat bu kolu almışken oyun icinde hangi tus neydi diye ugrasmak istemiyorum.

Özellikle eski oyunlar için başka bir program şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…