PC'de elektrik tasarrufu nasıl yapılabilir?

Little_gamer

Hectopat
Arkadaşlar merhaba R5 1600 ve gtx 1660S bileşenlerinden oluşan bir sistemim var. 550 Wattlık corsair marka PSU kullanıyorum. PC de oyun oynuyorum. Sistemi topladigimdan beridir elektrik faturama da doğal olarak yansıdı.
Sormak istediğim soruya gelirsek; bazen oğlum sadece ders videosu izlemek için gün boyunca bilgisayar başında zaman harcıyor bu süre içerisinde elektrikten tasarruf edebilmek için bilgisayarın ayarlarında nasıl bir değişiklik yapmam gerekir? Oyun oynarken de video izlerken de aynı elektriği mi çekmesi gerekiyor?

Oyun ayarlarını düşürüp FPS'nizi 60FPS'ye kilitlerseniz güç tasarrufu sağlayabilirsiniz. Oyun oynamadığınız zaman güç tasarrufunu açın. Onun haricinde oyun oynama sürenizi kısarak da faturaya olumlu miktarda katkı sağlanabilir.

Sistem oyun esnasında farklı, video izlerken farklı güç tüketir. Video izlemek gibi temel şeyler boşta harcanan güce yakın bir güç tüketimine sebep olur. Ama eğer illa daha da aşağıya çekme niyetiniz varsa eğer, anakartınızın markası Asus ise AI Suite 3 (4'ü çıktı mı bilmiyorum) yazılımını anakartın destek sayfasından indirip kurun. Ardından karşınıza çıkacak olan EPU menüsünden "Enable Away Mode" seçeneğini işaretleyin. "Away Mode" sekmesine girip oradaki güç tasarrufu ayarlarını "Extreme" seviyeye çekebilirsiniz. Bu sayede anakart sistemin güç tüketimini mümkün olduğu kadar düşürmeye yoğunlaşacaktır. Ama dediğim gibi boştaki elektrik tüketimi oldukça azdır. Misal boşta geçen 5-10 saniye arası bir zamanda tüketilen elektrik gücüyle oyun esnasında 1 saniyede tüketilen elektrik gücü eşit sayılabilir.

Dipnot:
Güç kaynağınızın 550W olması sürekli olarak 550W çektiği manasına gelmez. O 550W değeri güç kaynağının dönüştürüp güvenli olarak aktarabildiği güç kapasitesini ifade eder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı