PC'de internet bağlantısı yok

769758

Femtopat
Akşam normal bir şekilde PC'yi kapattım.
Sabah tekrar açtığımda hiçbir şekilde internet bağlantısı olmadığını gördüm. Mobil cihazlarda internet bağlantısı var. Sorunsuz erişilebiliyor.

Denetim Masası üzerinden ağ ayarlarını kontrol ettiğimde Ethernet seçeneğinin aktif olduğunu görüyorum. Altında "tanımlanmayan ağ" ibaresi bulunuyor.

Şunu da fark ettim: İnternet bağlantısı gel-git şeklinde. Yani o Ethernet yazısının altındaki "tanımlanmayan ağ" ibaresi sık sık anlık olarak "ağ" yazısına dönüşüp tekrar eski haline dönüyor.

Oldukça garip bir deneyim ve şu an PC üzerinden hiçbir şekilde internet bağlantısı kuramıyorum. Şans eseri Realtek lan driver kurulum dosyası varmış. Revo Uninstaller aracılığıyla mevcut Driver'ı komple kaldırıp sıfırdan kendi elimle tekrar kurdum ama nafile.

Gerçekten bu sorunun nasıl çözüleceği hakkında zerre fikrim yok. Modemi kapa-aç yaptım, yine değişen bir şey olmadı.

Görev çubuğu sağ altta internet bağlantısı hiç yok şeklinde görünüyor. Windows yardım merkezi üzerinden otomatik sorun düzeltme aracını kullandım ama sorunu düzeltemedi.

Windows "IP adresi tanımlanmamış" diyor ama ayarlar sekmesindeki ağ ayarlarında IP ayarı otomatikte duruyor (her zaman olduğu gibi).

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolu mu kablosuz mu kullanıyorsunuz. Eğer kablo ise jak girişlerinde problem olabilir ve başka kablo ile denemeniz gerekir. Kablosuz wifi kart ile ilgili problem olabilir onu da anlamanın yolu donanım olarak wifi kartına bakmanız üzerinde bulunan ince kablolarında temassızlık olup olmadığını kontrol etmektir. Ya da virtualbox dan sanal bir diske format atıp kablo-kablosuz durumunu anlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…