3 hafta önce Defender kapalı yaptığım işlemler sonucunda bütün şifrelerim patladı. Tek bir mail adresine bağlı ve 3 şifreyle korunan bütün internet hesaplarıma girişler yapılmaya çalışıldı. Steam envanterim çalındı, sahibinden üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldı, Spotify Amazon gibi her hesabıma giriş yapıldı. Hepsinin şifresini değiştirdim artık kendim bile hatırlamıyorum şifreleri. Authenticator indirdim ve Windows hesabımı bununla koruyorum (2 hafta geçmesine rağmen hala günde 100'e yakın giriş denemesi yapılıyor). Mümkün olan her sitede (sahibindenden linkedinine Amazon'undan instagramına) telefondan çift doğrulama açtım. Az önce Instagram hesabıma doğru şifreyle giriş yapılmaya çalışıldı SMS gelmesiyle haberim oldu farklı konum olduğundan Instagram da hesabımı kilitlemiş sağ olsun. Buranın şifresini son 10 günde değiştirmiştim, muhtemelen internetteki bazı şifrelerle de aynı şifre.
İlk olaylardan sonra bilgisayarın SSD kısmına format attım, HDD kısmında yüklüce fotoğraf video olduğundan ve başka bir yere yedekleyemediğimden atamadım. Kaspersky'ı indirip yaptığım ilk geniş çaplı taramada 5-10 farklı virüs tehtidi buldu. Tekrar tekrar yapsam da artık başka bir tehdit bulmuyor. AdwCleaner ise her seferinde şöyle bir şey saptıyor ne olduğuyla ilgili fikriniz var mı? Bilgisayarda keylogger olmadığından nasıl emin olabilirim? Her türlü tavsiyenize talibim. Son olarak Kaspersky önerir misiniz? Yıllık 80 lira gibi bir ücret talep ediyor yanlış hatırlamıyorsam fiyat olarak uygun geldi.
İlk olaylardan sonra bilgisayarın SSD kısmına format attım, HDD kısmında yüklüce fotoğraf video olduğundan ve başka bir yere yedekleyemediğimden atamadım. Kaspersky'ı indirip yaptığım ilk geniş çaplı taramada 5-10 farklı virüs tehtidi buldu. Tekrar tekrar yapsam da artık başka bir tehdit bulmuyor. AdwCleaner ise her seferinde şöyle bir şey saptıyor ne olduğuyla ilgili fikriniz var mı? Bilgisayarda keylogger olmadığından nasıl emin olabilirim? Her türlü tavsiyenize talibim. Son olarak Kaspersky önerir misiniz? Yıllık 80 lira gibi bir ücret talep ediyor yanlış hatırlamıyorsam fiyat olarak uygun geldi.
Son düzenleyen: Moderatör: