Çözüldü PC'de oyun oynarken veya OCCT'de test yaparken reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakCanErg

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Biostar a320mh
İşlemci: R3 1600 AF
Ram: Gskıll 2x8 DDR4 3000Mhz
Ekran Kartı: Sapphire rx480 8gb
Hafıza: 2 adet SSD 250+500
Psu: Rampage 500+80 Bronze
Meslek
Öğrenci
RAM
GSKILL 8gb 3000Mhz 16-18-18-38
SSD veya HDD modeli
Samsung 160gb + WDC 250gb
Ekran kartı
Rx580 4gb
Anakart
Biostar a320mh
İşlemci
R3 1200
Bilgisayarda oyun oynarken veya OCCT de test yaparken kendine reset atıyor yardımcı olabilecek var mı sorunu bulamıyorum. (OCCT raporunu nasıl koyacağımı bulamadım)

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam dediğinizi yaptım herhangi bir sorun çıkmadı.
O zaman güç kaynağından kaynaklı gibi duruyor. Çevrenizde deneyebileceğiniz güç kaynağı yoksa yakınınızda bir bilgisayarcıdan yardım isteyebilirsiniz kesin emin olmak adına. Sağlam bir güç kaynağı ile power limit olmadan test etmeniz gerek.
Ekran kartı için herhangi bir undervolt vs ayarı yapmış mıydınız peki? Genelde reset durumları güç kaynağından kaynaklanıyor ama kesin emin olmak lazım. OCCT testinde işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda peki?

Değerler normal oluyor yani işlemci 60-65 GPU'da 60-70 oluyor. Herhangi bir undervolt gibi bir şey yapmadım onlardan çok anlamamda zaten bıos´ uda yeni sıfırladım.

Son düzenleme:
Şöyle bir şey deneyin. AMD Adrenalin programında undervolt yapın ekran kartınıza. Frekansı da yarı yarıya düşürün, ekran kartı tam yükte daha az güç tüketsin. Bu şekilde OCCT power testi yapmayı deneyin bir de. Yani 600w fazlasıyla yeterli olması lazım ama güç kaynağında problem var gibi duruyor bu şartlarda.

Pardon, şuradan power limiti düşürebilirsiniz.

Undervoltu nasıl yapacağımı bilmiyorum

Undervoltu nasıl yapacağımı bilmiyorum
Undervolt yapmayacaksınız. Adrenalin programında Programlar -> Ayarlanıyor sekmesine geldiğinizde sağ altta power limit olması lazım.

Buradan düşürüp sağ üstte stress test yapın, düşük voltajda çalışması lazım kartın.

O zaman güç kaynağından kaynaklı gibi duruyor. Çevrenizde deneyebileceğiniz güç kaynağı yoksa yakınınızda bir bilgisayarcıdan yardım isteyebilirsiniz kesin emin olmak adına. Sağlam bir güç kaynağı ile power limit olmadan test etmeniz gerek.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…