PC'de yerel çalıştırılabilecek video üreten yapay zeka önerisi

Daha fazla  
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımda çalıştırabileceğim video yapay zeka programı arıyorum. Bana bazı önerilerde bulunabilir misiniz?

GTX 1660 Ti ama yükseltmeyi planlıyorum.

Stable Diffusion kullanabilirsin, modeller huggingfaces ve civit. AI sitesinden alırsın çalışma ortamı olarak da comfyui kullanabilirsin.

Ekran kartın video için yetersiz, resim üretmek için bile ancak eski modelleri kullanabilirsin. AI için ekran kartında de en önemli etken VRAM olduğundan en azından 24 GB VRAM'a sahip 2.el bir RTX 3090 tavsiye edebilirim. Sıfır alacaksan 4090 veya 5090 olabilir ama şu an aşırı pahalılar tavsiye etmem en azından fiyatlar düşünceye kadar. Orta yollu sadece çalıştırabilecek bir ekran kartı istersen de 12gb RTX 3060 olabilir ama dediğim gibi sınırda çalıştırır.

Son düzenleme:

RTX 3060 12 GB alsam iş görür mü?

Peki uygun fiyatlı bir ekran kartı önerebilir misin?

Önerim en mantıklı ve f/p seçenek 2.el RTX 3090. 24GB VRAM olduğundan dolayı ayrıca çok güçlü bir kart olduğundan işlemler de hızlı gerçekleşir.

3090 alamıyorsan tabi ki 2.el 3060 alıp başlayabilirsin bu arada biraz tecrübe kazanırsın ilerde ihtiyaç olursa değiştirirsin, satarken de zarar ettirmez, en azından oyun için falan da kullanırsın.
"AMD kartları soracak olursan da, AI da çok düşük performans veriyorlar"

Son düzenleme:

Anladım 2.el RTX 3060 12 GB alacağım o zaman tavsiye için teşekkürler.

video oluşturmak için hangi program lazım peki?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…