PCI'e 1.0 anakartim var. Bu anakarta şu an GT430 takılı. İleride GT1030 takılır mı? GT430 PCI'e 2.0 o çalışıyor ama GT1030 PCI'e 3.0. ikinci el almayı düşünüyorum. GT 1030 ama PCI'e 1.0 anakarta PCI'e 3.0 ekran kartı takılır mı? Çalışır mı? %5-10 performans düşüşü vs. olursa önemsiz. Çalışır mı?
Kimi anakartlarda kullanılabilir ancak PCI-e 1.0 hız limiti 2.5Gb/s iken GT1030 6GB/S hızla çalışacaktır bu da çok büyük performans kayıplarına sebebiyet verecektir yani ikinci el bile olsa verdiğiniz paranın karşılığını alamayacağınız anlamına geliyor.
Kimi anakartlarda kullanılabilir ancak PCI-e 1.0 hız limiti 2.5Gb/s iken GT1030 6GB/S hızla çalışacaktır bu da çok büyük performans kayıplarına sebebiyet verecektir yani ikinci el bile olsa verdiğiniz paranın karşılığını alamayacağınız anlamına geliyor.
Her anakartta kullanılabilir deniyor ancak PCI-e 2.0 olup 1.0'da çalışmayan kartlar olabiliyor bundan dolayı anakartınıza bağlı ancak daha detaylı bir araştırma sonucu GTX 750 Ti, GTX 660 Ti ; HD 7850, HD 6850 alınabilecek kartlardandır ama tam performans alamayacağınızı unutmayınız.
Ek olarak HD 6850 DirectX 11.2 bunuda unutmayın lütfen.
Her anakartta kullanılabilir deniyor ancak PCI-e 2.0 olup 1.0'da çalışmayan kartlar olabiliyor bundan dolayı anakartınıza bağlı ancak daha detaylı bir araştırma sonucu GTX 750 Ti, GTX 660 Ti ; HD 7850, HD 6850 alınabilecek kartlardandır ama tam performans alamayacağınızı unutmayınız.
Ek olarak HD 6850 DirectX 11.2 bunuda unutmayın lütfen.
Anakartim gigabyte p31 ds3l model anakart internette pek birşey bulamadım ama PCI express 1 olduğu gigabyte sitesinde yazıyor şuan kullandığım kart 2.0 ben yine 2.0 olan fakat daha performanslı bir kart taksam çalışmama olasılığı varmı
Arkadaşlar doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Benim bilgisayarımda Gıgabyte ''GA-P31-DS3L'' anakartı var. Özelliklerinde PCI-E x16 arayüzü ile eşsiz grafik performansı yazıyor. Asus nVidia GTX 750 TI ekran kartını almak istiyorum. Destekliyor mu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.