PCI-E 1x 3.0 to M.2 NVMe ile alınacak max. hız nedir?

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir SSD bakıyorum. Anakartımda M2 yuvası yok ve Sata 3 ile alabilceğim ortalama maksimum hız 550mbsn. M2 SSD ile aralarında 100-200TL fark olmasına rağmen onlar 1000Mb/s üstü hızlara çıkıyorlar. Bende PCI-E adaptörü ile ilgili biraz araştırma yaptım ve sonuçları sizinle danışmak istiyorum.

Tabloda 980 Mb/s aktarım hızına çıkacağı gözüküyor. SATA 3'ün hızıda 600Mb/s olmasına rağmen pratikte 550Mb/s oluyor bu şekilde orantı ile adaptör vs Nvme SSD ile 890-900Mb/s almam mümkün olur mu?

Düz SATA 3 almaktansa bu şekilde almam ileriye dönük daha iyi olacağını düşünüyorum. PCI-E x1 3.0 to M.2 Nvme daptörler 60₺ zaten. Minimum 1TB yada 2TB alacağım için SATA almakta istemiyorum açıkcası. Siz ne düşünüyorsunuz?

Not: Anakartımda ki tüm PCI-E slotlar 3.0.

Bunlar teorik rakamlar. Tabloyu atan benim zaten dalga mı geçiyorsunuz?

"Tabloda 980 Mb/s aktarım hızına çıkacağı gözüküyor. SATA 3'ün hızıda 600Mb/s olmasına rağmen pratikte 550Mb/s oluyor bu şekilde orantı ile adaptör vs Nvme SSD ile 890-900Mb/s almam mümkün olur mu?"

Anlamanız için alıntılıyorum soru burada. Kafanıza göre de konuyu kapatmışsınız.

"Ne olması bekliyorsun, dönüştürücü taktın diye PCI-e hızı mı düşecek? Hangi arabirim ile taktı isen onun hızında çalışır."

Tabii ki bekliyorum. SATA'da dönüştücü olmadığı halde kayıplar %15'e kadar çıkıyor. Sürekli 600Mb/s mi veriyor sanıyorsun? İlk aktarım Max 560 ile başlayıp 520'lere düşüyor. Şahsi düşüncem PCI-e'de de anlık 800 görüp 700-600'lere düşme ihtimali varsa tabii ki cebimi düşünüp SATA SSD'lere yöneleceğim. Anakartımı şu anlık değiştirme fikrim yok zaten.

Not: Bu arada "En iyi cevap" tıkladım mecazen. Dört mesajım var zaten.

En iyi cevap isimli butona tıklarsan konuyu çözüldü işaretlersin, bilmiyor olabilirsin kusura bakma.

Birazcık kayıp tabii ki olacaktır ama konu başlığına bakılacak olursa verilere göre verebileceği en yüksek değer tabloda görünen değer, test videosu aradım bulamadım, bence mümkün.

Sizinle tartışırken o şeyle siparişi verdim Bakalım kısmet ise yarın gelirler. Test sonuçlarını paylaşayım diğer insanlara rehber olur. Sonuçta bu saatten sonra SATA SSD'ye yatırım yapmak zaten önerilmez diye düşünüyorum.

Alfais 4391 M.2 Nvme SSD Ngff çevirici ve Adata XPG S40G 1TB 3500MB-1900MB/s aldım.

Hocam naptınız hangi adaptör kullandınız ne kadar hız aldınız acaba. Ssd varken isletim sistemini kurmak icin 128 lik bir m2 alıp bu yöntemle bağlamak bilgisayarın hızında gözle görünür bir artış yapar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…