PCI-E 1x 3.0 to M.2 NVMe ile alınacak max. hız nedir?

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir SSD bakıyorum. Anakartımda M2 yuvası yok ve Sata 3 ile alabilceğim ortalama maksimum hız 550mbsn. M2 SSD ile aralarında 100-200TL fark olmasına rağmen onlar 1000Mb/s üstü hızlara çıkıyorlar. Bende PCI-E adaptörü ile ilgili biraz araştırma yaptım ve sonuçları sizinle danışmak istiyorum.

Tabloda 980 Mb/s aktarım hızına çıkacağı gözüküyor. SATA 3'ün hızıda 600Mb/s olmasına rağmen pratikte 550Mb/s oluyor bu şekilde orantı ile adaptör vs Nvme SSD ile 890-900Mb/s almam mümkün olur mu?

Düz SATA 3 almaktansa bu şekilde almam ileriye dönük daha iyi olacağını düşünüyorum. PCI-E x1 3.0 to M.2 Nvme daptörler 60₺ zaten. Minimum 1TB yada 2TB alacağım için SATA almakta istemiyorum açıkcası. Siz ne düşünüyorsunuz?

Not: Anakartımda ki tüm PCI-E slotlar 3.0.

Asus Tuf Gaming 490 plus x1 portunun PCI hızını nasıl öğrenebilirim? Sitesinde diper portların x16 ve x4 olduğu yazıyor ama x1'leri yazmamışlar.

Dosya Ekleri

• ssss.PNG
    7,6 KB · Görüntüleme: 268
Yanlış bilmiyorsam PCI-e bir standart çok fazla fark olacağını sanmam 3.0 ise hemen hemen az önce attığım fotoğraftaki hızları verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…