PCI-e 2.0 ile 6500 XT kullanılır mı?

alcornal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacaktı. Sistemim eski anakartım Z68X-UD3-b3, işlemcim i5-2500K 3.30 GHz 16 GB DDR3 RAM'im var. Zamanında yandığı için ekran kartım bulunmamakta. İlk başta ekran kartı almak istiyorum bu yüzden şu anki bütçemden dolayı MSI RX 6500 XT Mech 2X 4 GB OC 64 Bit GDDR6 ekran kartını almayı düşünüyorum. Daha sonraları da yavaş yavaş geri kalan parçaları almayı düşünüyorum fakat ilk başta beni eski sistemimle idare etmesi lazım ekran kartının. Bu ekran kartını bu PCI-e 2.0 ile eski sisteme önerir misiniz? Yoksa MSI GTX1650 D6 Ventus XS 4G OC GDDR6 128Bit mi almalıyım? Tam olarak bilmediğim için bu olayları sizin de fikrinizi almak istedim. Bu arada GameGaraj güvenilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Siz sistemi güncelleyene kadar belki 1650'den de daha kötü bir performansta çalışır ama PCI-E 4.0 ile 1650 Super performansı yakalıyor. Sistem güncelleyecekseniz her türlü 6500XT 'i öneririm.

Burada örnek gösterilmiş:
Screenshot_20220403_000654.jpg

Siz sistemi güncelleyene kadar belki 1650'den de daha kötü bir performansta çalışır ama PCI-E 4.0 ile 1650 Super performansı yakalıyor. Sistem güncelleyecekseniz her türlü 6500XT 'i öneririm.
Evet ileri ki zamanlarda sistem güncellemesi yapacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.
2070 Super'i PCI-e 2.0 anakartta kullanıyorum performansından memnunum ama kart 3.0 sizde ne kadarlık performansı olur bilemem.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Kullanılır kullanmasına da, kart bayılır. 3.0 ile bile çok düşük performans veriyor kart.
@BerkayZ87

Hocam zaten o anakartta kullanacağın işlemci ancak besler çalıştığı kadarını (çoğu durumda), her türlü idare edilir yani.
O zaman beni yeni sistem kurasıya kadar şuan ki sistemimde idare eder yazınızdan böyle anladım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Dostum senin o sistemi komple değiştirmen gerekecek zaten. Anakart, işlemci, DDR4 RAM, büyük ihtimalle güç kaynağı da. Belki SSD alırsın. Yani bu yeni bilgisayar almak demek oluyor. Bence onu hiç ellemeyip parayı biriktirip zamanı gelince yeni nesil bir şeyler alman daha mantıklı olur. O zaman karar verirsin içinde hangi ekran kartı olacağına.

Dostum senin o sistemi komple değiştirmen gerekecek zaten. Anakart, işlemci, DDR4 RAM, büyük ihtimalle güç kaynağı da. Belki SSD alırsın. Yani bu yeni bilgisayar almak demek oluyor. Bence onu hiç ellemeyip parayı biriktirip zamanı gelince yeni nesil bir şeyler alman daha mantıklı olur. O zaman karar verirsin içinde hangi ekran kartı olacağına.
Haklısınız sistemi komple değiştirmem gerekecek zaten değiştireceğim fakat bunu zamana yayarak yapacağım. Ekonomik bütçe durumdan dolayı da yüksek bir sistem toplayamayacağım için bu karta yöneldim aynı zamanda şuan da ekran kartım yok o yüzden böyle bir soru sormuştum. İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı