PCI-e 2 destekleyen işlemcinin yanına PCI-3 destekleyen ekran kartı takılırsa sorun olur mu?

REİStr

Hectopat
İşlemcim PCI-e 2'yi destekliyor ama anakartım PCI-e 3'ü destekliyor. PCI-3 destekli ekran kartı alırsam işlemciyle ilgili bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk sistemi yazar mısınız? Ben sorun olmayacağını düşünüyorum, ekran kartı anakarta takılsın yeter ki.

i3-2120 işlemcim var ama PCI-e'si 2 ama anakartın 3 ekran kartının anakartla ilgisi var zannediyorum ama işlemcimin ki 2 olduğu için bir sorun olur mu?
Anakartın PCI-E 2 ise bir miktar performans kaybı olacaktır, fakat kullanabilirsin.
Yok anakartımın ki 3 ama işlemcimin ki 2

Ekran kartın ne olursa olsun maksimum bant genişliği PCI-Express 2.0 x16 ile sınırlı kalacak.
Sorun yaşamazsın fakat eğer PCI-Express 2.0 x16 bant genişliğinin üzerinde veri aktaran bir ekran kartı takarsan tam performans alamazsın.

Ekran kartın ne olursa olsun maksimum bant genişliği PCI-Express 2.0 X16 ile sınırlı kalacak.
Sorun yaşamazsın fakat eğer PCI-Express 2.0 X16 bant genişliğinin üzerinde veri aktaran bir ekran kartı takarsan tam performans alamazsın.

Anakart ekran slotum PCI-e 3.0 ama işlemcinin ki 2.0 yani gine de tam performans alamaz mıyım?

Aralarındaki performans farkı %1 civarı bir şey zaten, çok bir şey kaybetmezsiniz.

Anakart ekran slotu PCI-e 3.0 ama işlemcinin ki 2.0 yani yine de tam performans alamaz mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı