PCI-e 2 destekleyen işlemcinin yanına PCI-3 destekleyen ekran kartı takılırsa sorun olur mu?

REİStr

Hectopat
İşlemcim PCI-e 2'yi destekliyor ama anakartım PCI-e 3'ü destekliyor. PCI-3 destekli ekran kartı alırsam işlemciyle ilgili bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk sistemi yazar mısınız? Ben sorun olmayacağını düşünüyorum, ekran kartı anakarta takılsın yeter ki.

Direk sistemi yazar mısınız? Ben sorun olmayacağını düşünüyorum, ekran kartı anakarta takılsın yeter ki.

i3-2120 işlemcim var ama PCI-e'si 2 ama anakartın 3 ekran kartının anakartla ilgisi var zannediyorum ama işlemcimin ki 2 olduğu için bir sorun olur mu?
Anakartın PCI-E 2 ise bir miktar performans kaybı olacaktır, fakat kullanabilirsin.
Yok anakartımın ki 3 ama işlemcimin ki 2

Ben bir şey olacağını zannetmiyorum, çok eski sistemlere bile yeni nesil ekran kartlarını takabiliyorsak sizin sisteminizde de sıkıntı çıkacağını sanmam.

Ekran kartın ne olursa olsun maksimum bant genişliği PCI-Express 2.0 x16 ile sınırlı kalacak.
Sorun yaşamazsın fakat eğer PCI-Express 2.0 x16 bant genişliğinin üzerinde veri aktaran bir ekran kartı takarsan tam performans alamazsın.

Anakart ekran slotum PCI-e 3.0 ama işlemcinin ki 2.0 yani gine de tam performans alamaz mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…