Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum ama anakartım PCI-e 3.0 destekliyor, çoğu ekran kartı da PCI-e 4.0 destekliyor 4.0 ekran kartı alsam problem olur mu?
Anakart: Gigabyte A520M k rev1.0
Fazla abartmışsın, böyle bir şey olmaz.Yüzde 5 ila yüzde 10 performans kaybı olabilir.
Takabilirsin, problem olmaz.
Fazla abartmışsın, böyle bir şey olmaz.
Bu x8,16 olayını nasıl öğrenebilirim?RX 6400 ve RX 6500XT gibi PCI-e X4'ü kullanan ekran kartları PCI-e 3.0 ile kullanımda hissedilir performans kayıpları yaşıyorlar, PCI-e X8 ve X16 kullanan kartlarda ise FPS kaybı yok pek çok senaryoda yok denecek kadar az, en azından hissedilir bir kayıp yok.
RX 6400 ve RX 6500XT gibi PCI-e X4'ü kullanan ekran kartları PCI-e 3.0 ile kullanımda hissedilir performans kayıpları yaşıyorlar, PCI-e X8 ve X16 kullanan kartlarda ise FPS kaybı yok pek çok senaryoda yok denecek kadar az, en azından hissedilir bir kayıp yok.
Ben 6500XT'yi PCI-e 3.0'da kullandım hissedilir bir düşüş olmuyor.
Ana karta baktım şimdi PCIE x16 yazıyormuş teşekkürler.RX 6400 ve RX 6500XT gibi PCI-e X4'ü kullanan ekran kartları PCI-e 3.0 ile kullanımda hissedilir performans kayıpları yaşıyorlar, PCI-e X8 ve X16 kullanan kartlarda ise FPS kaybı yok pek çok senaryoda yok denecek kadar az, en azından hissedilir bir kayıp yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.