PCI-e 3.0 sisteme PCI-e 4.0 SSD alınır mı?

Kutlatte

Hectopat
Anakart
Mobile Intel® HM470 Chipset
Selam arkadaşlar. Monster Abra A7 12.2.1 bilgisayarıma (Mobile Intel® HM470 Chipset) M.2 SSD almak istiyorum ancak bu PCI-e konusu nedir, ne değildir anlayamadım tam olarak. Anladığım kadarıyla SSD'den alabileceğim hız konusunda bir durummuş ve benim bilgisayarım PCI-e 3.0 destekliyor. Bu yüzden 3500 MB/s'yi çok da aşmayan bir SSD bakıyorum fakat çevremdeki kişiler geleceğe de yatırım olması için PCI-e 4.0 olanlardan alabileceğim belirtiyor. Bu durumda haklılar mı? PCI-e 4.0 desteklemeyen bir laptopa bu tarz bir SSD takarsam ısınma durumlarıyla karşılaşır mıyım? "x16", "x4" gibi bazı terimler gördüm bunlar nelerdir? Sizlerin SSD önerileri hangi marka ve modellerden olur? Ayrıca alacağım SSD 1TB olacak. Şimdiden teşekkürler.

Bu tarz eşleştirmelerde sistem daima düşük olanın standartı ile çalışır, taktığınız SSD'nin hızı yarı yarıya düşecektir. Eğer ki 3500 MB bandında bir PCI-e 4.0 SSD takarsanız 1700 MB civarlarına iner hız.

Hocam pekala ısınma durumlarını etkiler mi yoksa bu durum SSD'nin marka ve modeli ile mi alakalı?

Aksine SSD daha bile serin çalışacaktır, zira yarı yarıya düşük performans gösterecek. Öte yandan hem SSD'nin kendi bileşenleri hem de varsa soğutucusu doğrudan ısınmaya etken.

Peki marka öneriniz var mıdır? Ben PCI-e 3.0 için Samsung EVO, Kingston, XPG markalarına bakmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…