PCI-e 4.0 ile NVMe M.2 SSD Okuma Hızını Arttırma

linden1054

Kilopat
Daha fazla  
X570 chipset anakarta sahibim. İnceleme videolarında gördüğüm kadarıyla M.2 SSD'lerin okuma hızları 2 katına çıkıyor PCI-e 4.0 sayesinde. Aynı şekilde kendi M.2 SSD'min okuma hızını nasıl arttırabilirim? Bunun için hangi ayarları yapmam gerekiyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için sahip olduğun m2 ssd nin de pci-e 4.0 destekli olması gerekiyor. Onun haricinde bir işlem yapmana gerek yok.

Evet, bende M.2 SSD'ye sahibim.
Konuyu takip edeceğim.

2 Katına çıkmıyor. PCIe3 hızı 32Gbps / PCIe4 hızı 48Gbps. Aradaki tek fark bu. Gen3 Nvme'ler PCIe3/4 kartlarda teorik 3500/3500 hızda çalışabiliyor çünkü sınır 32Gbps, Gen4 Nvme'ler ise PCIe4 nimeti sayesinde teorik 5000/5000 çalışabiliyor. Birçok test izledim ve makale okudum, 970EVO hala kral. Kağıt üstü veriler asla tek karar yeri olmamalı, pratikte ve gerçek kullanım senaryolarında 970EVO gibi bir ruh hastası var ki zaten 980'ler yolda ve yıkıp dağıtacak yine muhtemelen.

Kısaca; PCIe4.0 olan X570 anakartınızda Gen3 Nvme (32Gbps) bir SSD'i hızlandıramazsınız.

Ayrıca konu sahibine bir şey sormak istiyorum, elinizde mevcut Nvme'niz nedir ve neden hızlandırma gereksinimi duydunuz?

Ek olarak Samsung 980 dışında 5K sınırını zorlayabilen model yok şu anda.
Diğer markalarar Toshiba yongalar kullanıyor ve 4.5k sınırında onlar.

O zaman Gen 4 destekli SSD alıcaksınız ve fiyatlarıda biraz tuzlu.

Zaten en üst sınırı alıyorsunuz. Okuma hızı 3500 olan bir SSD'den hangi incelemede 4500 alınmış. MErak ettim.

SATA SSD ile bile Gen3 Nvme arasında günlük kullanım ve oyun açılış hızı vs. olarak fark yok denecek kadar az. Elinizdeki SSD gayet güzel ve 970EVO alamayanlara önerdiğim güzel bir Nvme. Fazla takılmayın bence.

970 Evo Plus 500 GB'lık var bende, Gen4 sokete takılı ve Samsung'un ürün detaylarında verdiği çalışabileceği maximum hızda çalışıyor. Üstüne çıkılabileceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…